Hei.
Jeg skal i gang med å brygge pils, men tenkte å lage en svakere variant som blir lettdrikkelig om sommeren. I utgangspunktet består grunnoppskriften av kun pilsnermalt, samt northern brewer + mittelfruh humle. Den opprinnelige oppskriften peker i retning av 5% ABV. Hva er beste måten å lage dette om til et svakere øl på f.eks 3.5% Jeg kan jo tilsette mer vann, kompensere med litt mer humle, men hva med malt? Jeg ønsker jo ikke et vassent/utvannet øl. Er det f.eks nå jeg bør tilsette noe spesialmalt som bidrar minimalt med gjærbart sukker?
Jeg skal i gang med å brygge pils, men tenkte å lage en svakere variant som blir lettdrikkelig om sommeren. I utgangspunktet består grunnoppskriften av kun pilsnermalt, samt northern brewer + mittelfruh humle. Den opprinnelige oppskriften peker i retning av 5% ABV. Hva er beste måten å lage dette om til et svakere øl på f.eks 3.5% Jeg kan jo tilsette mer vann, kompensere med litt mer humle, men hva med malt? Jeg ønsker jo ikke et vassent/utvannet øl. Er det f.eks nå jeg bør tilsette noe spesialmalt som bidrar minimalt med gjærbart sukker?