Pils med mindre alkohol men heller ikke vassen?

Hei.

Jeg skal i gang med å brygge pils, men tenkte å lage en svakere variant som blir lettdrikkelig om sommeren. I utgangspunktet består grunnoppskriften av kun pilsnermalt, samt northern brewer + mittelfruh humle. Den opprinnelige oppskriften peker i retning av 5% ABV. Hva er beste måten å lage dette om til et svakere øl på f.eks 3.5% Jeg kan jo tilsette mer vann, kompensere med litt mer humle, men hva med malt? Jeg ønsker jo ikke et vassent/utvannet øl. Er det f.eks nå jeg bør tilsette noe spesialmalt som bidrar minimalt med gjærbart sukker?
 
du kan bruke litt lys crystall eller carapils for å få litt fylde og meske litt høyere for å beholde Fg rundt 1010 om du har 20-25 ibu bør det balansere ganske bra.
 
Kan evt bruke en del vienna/munichmalt for å beholde maltsmak, evt også hvete for fylde. Førstnevnte vil jo ikke bli det samme som 5% ABV med pilsnermalt, men det vil jo gi noe mer å smake på.
 
Tilbake
Topp