"pils"

Startet å brygge en pils i dag, tenkt til et jubileum om litt. Men, klarte selvsagt å få mesteparten av vørteren plassert på gulvet....

Klarer å klemme inn en bryggedag i morgen, men har ikke nok pilsner malt til et brygg, og vurderer derfor å erstatte store deler med MO.

Oppskriften jeg har foreløpig blir da seende slik ut:

OG: 1.050
FG: 1.010
IBU: 33

Maris Otter 63%
Pilsner malt 37%
60 min. 20g Magnum
5 min. 40g Mittelfrueh

Gjæres med W-34/70 på 10C

Kan dette bli noe som ligner på en pils?
 

Finn Berger

Moderator
Litt i retning "premium pils", kanskje?

Men gjæren er det viktigste; pilsgjær trumfer alemalt:). (og omvendt - jeg har prøvd:).)
 
Startet å brygge en pils i dag, tenkt til et jubileum om litt. Men, klarte selvsagt å få mesteparten av vørteren plassert på gulvet....

Klarer å klemme inn en bryggedag i morgen, men har ikke nok pilsner malt til et brygg, og vurderer derfor å erstatte store deler med MO.

Oppskriften jeg har foreløpig blir da seende slik ut:

OG: 1.050
FG: 1.010
IBU: 33

Maris Otter 63%
Pilsner malt 37%
60 min. 20g Magnum
5 min. 40g Mittelfrueh

Gjæres med W-34/70 på 10C

Kan dette bli noe som ligner på en pils?
Kjør på :beercheers:. Ser bra ut denne:)
 
Har jeg gått glipp av en post i bryggertabbetråden?
Hehe, nei, var oppskriften jeg var mest i kave for.

Episoden skyldes en real speidel fontene. Gikk for å melke etter innmesk, men hadde glemt å ha lokket på speidelen. Da jeg sjekket innom etter en halvtime, stod pumpen og surklet, og gulvet var vått.

Første gang med nytt fin filter, og sikkert altfor fint kvernet.

Oppskriften er forøvrig en vri på Holmens Utepils, med litt mere humle, og Maris Otter da selvsagt.

Takker for alle svar!
 
Topp