1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Post fermentation?

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Thornbridge, 29 Des 2018.

  1. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Skal brygge en øl etter engelsk oppskrift. Der oppgir de at noen ingredienser skal oppi etter post fermentation. Slik jeg kjenner dette begrepet, så må det bety ETTER at gjæring er ferdig? Altså tørrhumling, men etter at gjæra er ferdig. Enige?
     
  2. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg vil tippe at det er etter stormgjæringen er ferdig. Jeg bruker å tilsette etter fire dager. (Men det er bare meg, andre har sikkert flere erfaringer).
     
  3. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Hvilke ingredienser er det snakk om?
    Humle eller noe annet?
     
  4. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det er ikke humle, men anis, mynteblader og vaniljestang.
     
  5. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Det er jo rimelig potente greier
    Jeg ville har latt ølet gjære seg ferdig og så hatt disse i til slutt. Da kan du tappe ølet når du syns det har "fått nok". Eventuelt ha det i en humlepose slik at du enkelt kan trekke posen ut av ølet når det har fått nok krydderpreg.
     
    msevland, Jørgen O og Thornbridge liker dette.

Del denne siden