Problem med gjærstarter

Halloja

Jeg har akkurat satt mitt første brygg med flytende gjær. Har satt em wiessbeer med Wyeast 3056.
Problemet er at jeg "trodde" at jeg hadde aktiver den (noen timer) før ved å slå på posen. Når vørteren var nede i gjæringskaret og gjæren likedan oppdaget jeg til min forskrekkelse at jeg ikke hadde klart å sprekke den innerste posen. Så jeg knuste den innerste posen og helte innholdet oppi gjæringspannet.
Jeg frykter at dette muligens ikke er helt i henhold. Er det noen som har noen tips til hva jeg kan gjøre nå? Kjøpe en ny gjær og aktivere den skikkelig og hive dette oppi?
Den står til gjæring på ca 17 grader.

Takker for alle gode svar.
 
RDWHAHB.......
Du har antagelig tilsatt "for lite gjær" etter det man kan lese i "skriften", men det går nok bra skal du se.
I følge databladet for denne gjæren bør du ligge fra 18-23 C, men det går nok bra det også skal du se.....
 
Det samme har hendt meg også, og det fungerte helt fint. Poenget med å aktivere posen er vel bare å sjekke at gjæren er frisk, det er altså ikke det samme som en gjærstarter.
 
Hei igjen

Takk for gode oppmuntringer og informative svar.
Kan melde om at FG ble på 1011 og var sport on etter oppskriften, så det funkerte jo helt fint.

Nå er det bare å glede seg til den kan drikkes.
 
Tilbake
Topp