Vi er en gruppe på tre stk som har brygget sammen i snart to år. Helt siden starten har det vært et problem med overkarbonert øl (for mye kullsyre). Problemet oppstår først hvis ølet blir stående i ca 2mnd etter ferdig karbonering.
Normalt ved karbonering tilsetter vi 5g/l sukker i form av lake. Dette tilsettes i gjæringskar. Ølet flaskes og flaskene blir så plassert i kjeller (ca 12-18 grader) for karbonering. Når ølet er ferdig karbonert blir det oppbevart i kjelleren til det skal drikkes.
Etter 2-3 uker er ølet perfekt.
Etter 6-8 uker er det litt mye kullsyre men ok.
Etter 12-14 uker er det fontene ut av flaskene.
Har merket at det hjelper noe å kjøle ned ølet før det konsumeres, men ikke alltid. hva kan vi gjøre anderledes for å unngå dette? Hva bør gjøres annerledes? Det er vell ikke slik at ølet ikke har lenger holdbarhet enn 1-2mnd?
Normalt ved karbonering tilsetter vi 5g/l sukker i form av lake. Dette tilsettes i gjæringskar. Ølet flaskes og flaskene blir så plassert i kjeller (ca 12-18 grader) for karbonering. Når ølet er ferdig karbonert blir det oppbevart i kjelleren til det skal drikkes.
Etter 2-3 uker er ølet perfekt.
Etter 6-8 uker er det litt mye kullsyre men ok.
Etter 12-14 uker er det fontene ut av flaskene.
Har merket at det hjelper noe å kjøle ned ølet før det konsumeres, men ikke alltid. hva kan vi gjøre anderledes for å unngå dette? Hva bør gjøres annerledes? Det er vell ikke slik at ølet ikke har lenger holdbarhet enn 1-2mnd?