Hei alle!
Jeg er på vei inn i ølbryggingens verden og vurderer å anskaffe utstyr. Jeg har muligheten til å produsere alt av kar, tanker, siler, sleiver m.m. selv, og har i den forbindelse ett par spørsmål om hvordan jeg kan gjennomføre ting i praksis på en mest mulig fornuftig måte (både økonomisk og praktisk).
Som sagt tidligere har jeg mulighet til å produsere det aller meste selv gjennom min arbeidsplass. Vannskjæring av diverse deler, og produsering av diverse arrangement tror jeg kan bli en stor fordel.
1: Jeg har lekt litt med ideen om å produsere min egen karboneringstank på ca. 40L. Tenker da en enkel sak med en stuss for påfylling av CO2 (Inkl. Regulator/manometer), og en kuleventil med slange for avtapping.
Litt av ideen er å tappe ferdig karbonert øl over på flasker, siden det er mer praktisk å sprette en flaske, kontra tapping fra tank.
Det jeg tenkte var å "overkarbonere"/saturere ølet, for å så fylle over på flasker. Deretter tenkte jeg å korke flaskene mens det enda er en del kullsyre, slik at karboneringsnivået blir riktig når trykket får stabilisert seg i flasken etter korking.
Hva tenker dere om dette? Er dette gjennomførbart i praksis, eller er det en av de idèene som fungerer best i teorien? -Har tilgang på utrangerte brannslukningsapparater med CO2, og tenkte at dette kunne vært en god mulighet til å gjøre ting litt billigere.
2: Utvikler meskingen og kokingen mye lukt? -Prøver å overtale kjerringa til å la meg meske/koke innendørs, av praktiske grunner.
3: Vil finfiltrering før karbonering føre til endring i lukt/smak på det ferdige ølet? Tenker at jeg ønsker klar øl uten bunnfall i flaskene.
Alle svar og innspill mottas med stor takk!
Jeg er på vei inn i ølbryggingens verden og vurderer å anskaffe utstyr. Jeg har muligheten til å produsere alt av kar, tanker, siler, sleiver m.m. selv, og har i den forbindelse ett par spørsmål om hvordan jeg kan gjennomføre ting i praksis på en mest mulig fornuftig måte (både økonomisk og praktisk).
Som sagt tidligere har jeg mulighet til å produsere det aller meste selv gjennom min arbeidsplass. Vannskjæring av diverse deler, og produsering av diverse arrangement tror jeg kan bli en stor fordel.
1: Jeg har lekt litt med ideen om å produsere min egen karboneringstank på ca. 40L. Tenker da en enkel sak med en stuss for påfylling av CO2 (Inkl. Regulator/manometer), og en kuleventil med slange for avtapping.
Litt av ideen er å tappe ferdig karbonert øl over på flasker, siden det er mer praktisk å sprette en flaske, kontra tapping fra tank.
Det jeg tenkte var å "overkarbonere"/saturere ølet, for å så fylle over på flasker. Deretter tenkte jeg å korke flaskene mens det enda er en del kullsyre, slik at karboneringsnivået blir riktig når trykket får stabilisert seg i flasken etter korking.
Hva tenker dere om dette? Er dette gjennomførbart i praksis, eller er det en av de idèene som fungerer best i teorien? -Har tilgang på utrangerte brannslukningsapparater med CO2, og tenkte at dette kunne vært en god mulighet til å gjøre ting litt billigere.
2: Utvikler meskingen og kokingen mye lukt? -Prøver å overtale kjerringa til å la meg meske/koke innendørs, av praktiske grunner.
3: Vil finfiltrering før karbonering føre til endring i lukt/smak på det ferdige ølet? Tenker at jeg ønsker klar øl uten bunnfall i flaskene.
Alle svar og innspill mottas med stor takk!