Heisann, jeg kan lite og ingenting om brygging men prøver å lære. Men reguleringsteknikk kan jeg mye om
.
Om man har en RIMS tube med tepratur måling og tank med tempraturmåling, er det ikke da naturlig å bruke cascase regulering på dette systemet? Altså, en regulator til tempraturen i tanken og en til tempraturen i RIMS røret.
Når det gjelder enkel manuell tuning av regulator, har jeg pleid å bruke en metode som heter skogestad IMC. Der man antar at systemet er et første ordens system, som passer ypperlig til å koke vørter som faktisk er et førsteordens system
. Dette gjøres ved å bruke følgende parameter i PI regulatoren
Kc = tau_1/(K(tau_c+theta))
T_i = min(tau_1,4(tau_c+theta))
Hvor tau_c er et tunings parameter. Om den velges liten får man et raskt system og om den velges stor får man et robust system. En god balanse er tau_c = theta. Resten av parameterene finner man i
figuren. Antar her at du har en anelse om hvor raskt systemet ditt er