Da sitter jeg med det som antakelig er siste hydrometerprøve på bifur, altså v 2.0 av tønneølet. Den har kommi ned i 1016, og da tenker jeg det er greit å få den over på tønna, mens den fortsatt har litt igjen å gi. Gjæringa har gått knirkefritt denne gangen. Temperaturkontroll er ikke akkurat noe minus på belgisk gjær.
Aromaen er nydelig. Først en god del alkohol, selvsagt, vi snakker om ferskt øl på over 9 % her. Men etter et par dype sniff, når det gir seg, er det masse å leite i. Mer malt enn forrige versjon. Nystekt surdeigsbrød. Og frukt. Plomme, kanskje fersken? Mykt og fint.
Smaksmessig er det mye ulagra alkohol nå. Det er helt greit at dette skal stå en stund. Tror det er en del fine smaker bak der, men de var lettere å plukke ut før alkoholen nærma seg tosifra.
Bare å få det over på tønna og gi det et halvt års tid, nå.