erikraude
Norbrygg-medlem
I dag var det på tide å ta en hydrometerprøve av tønneølet som har stått på brett en stund. Når jeg tok korken på vinballongen fylte en fantastisk aroma rommet. Fruktig, fin lukt av brett med masse steinfrukt og litt vanilje.
Jeg var litt overraska over at brettanomycesen ikke har tatt det lenger ned, det har jo stått og bobla i noen måneder nå, så jeg hadde forventa en lavere måling, men dette var da ikke så lavt?
Så var det på tide å smake.
Smaken er overraskende diskret, og det er overraskende søtt. Vanilja fra eika gjør seg mer gjeldende i smak enn aroma, og det er også littegrann tanniner i ettersmaken, men ikke så mye at jeg syns det gjør noe. Brettanomycesen bidrar med litt fruktighet, og steinfrukt fra den tredjedelen nytt øl jeg tilsatte er fint til stede. I det hele tatt et godt øl, og langt mer elegant enn jeg hadde trodd. Ettersmaken sitter fortsatt i, en god stund etter forrige slurk. Jeg tenker å la det stå en stund til på ballongen, men utover høsten må jeg vel få flaska og fata det så det er klart til jul. Godt å vite at juleølet er sikra i år også
Jeg var litt overraska over at brettanomycesen ikke har tatt det lenger ned, det har jo stått og bobla i noen måneder nå, så jeg hadde forventa en lavere måling, men dette var da ikke så lavt?
Så var det på tide å smake.
Smaken er overraskende diskret, og det er overraskende søtt. Vanilja fra eika gjør seg mer gjeldende i smak enn aroma, og det er også littegrann tanniner i ettersmaken, men ikke så mye at jeg syns det gjør noe. Brettanomycesen bidrar med litt fruktighet, og steinfrukt fra den tredjedelen nytt øl jeg tilsatte er fint til stede. I det hele tatt et godt øl, og langt mer elegant enn jeg hadde trodd. Ettersmaken sitter fortsatt i, en god stund etter forrige slurk. Jeg tenker å la det stå en stund til på ballongen, men utover høsten må jeg vel få flaska og fata det så det er klart til jul. Godt å vite at juleølet er sikra i år også