1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Prosjekt barrique

En tråd i 'Brygging' startet av erikraude, 13 Mar 2017.

  1. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Argh, starteren viser ingen tegn til å komme igang. Pysa ut nå og tilsatte en pakke gjær til. Får heller kjøre en ny starter på litt av det for å få nok gjær til dag to.
     
    ullrotta liker dette.
  2. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Vi er igang. Trinn 1: Koke en h.....tes mengde mørk kandissirup.
     
    KriHart og LarsUlv liker dette.
  3. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Update?
     
  4. KriHart

    KriHart
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Harstad
    Legevakta, napalmskade? :p
     
  5. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Holder på å kjøle det første brygget nå. Har støtt på en del problemer med den eldste grynfaren i arbeidslaget, så jeg er litt forsinka. Satser på at takta tar seg opp utover i uka.
     
  6. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Oj, det var en lang bryggedag for bare to batcher, men nå er ihvertfall to batcher satt til gjæring. Jeg sliter litt med utstyret, og tydeligvis er det noen variabler her jeg ikke har kontroll på. Den første batchen landa på en OG på 1073, omtrent som forventa, men volum på 24 liter, en liter over det som var planen. Neste batch hadde samme volum, men OG på 1085. Det er et ganske solid avvik. Nå skal jo alt i samme tønne, så det blir godt blanda til slutt, men altså...
     
  7. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Av nygjerrighet. Var dette to like batcher? Hva tror du grunnen til avviket var mtp OG?
     
  8. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    To like batcher på to forskjellige maskiner. En grainfather av gammel modell og en grainfather connect. Jeg tror forskjellen ligger i skyllinga. Jeg har jo lenge klaga over dårlig meskeeffektivitet på Grainfatheren. Idag tror jeg jeg klarte å få skyllinga til å funke sånn det burde på den ene batchen.
     
  9. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Aha. Men er ikke skyllingen manuell på begge generasjonene?
     
  10. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Joda. Den er dønn lik. Men jeg tok et tips fra @Sarge (tror jeg det var) om å røre godt i mesken før utmesk. Det gjorde jeg iogforseg på begge, men den siste fikk stå en stund før jeg skylte. Jeg tror det kan ha gjort underverker. Skyllinga gikk mye saktere på den batchen.
     
    Sarge liker dette.
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Det tipset tror jeg han fikk fra meg, artig loop. Men stort avvik ja.
     
    erikraude liker dette.
  12. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kan du ha ulik kok på maskinene? En liter i volumforskjell er ganske mye.

    For øvrig et spennende prosjekt!
    Du spør hvordan du kan øke effektiviteten. Hva med å skaffe en Beer Brew 60 eller lignende for kokingen, og bruke Grainfatherne til mesking. Da kunne man seriebrygget flere brygg (meske neste på GF mens man koker på BB). Det ville selvfølgelig kreve tilpasninger av kjøleløsningen.

    For øvrig tenkte jeg også porter her.
     
  13. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg kokte begge på samme maskin, siden jeg hadde problemer med den eldste grynfaren. Men volumet blei det samme i begge tilfellene. Det blei en liter mer enn jeg hadde tenkt. Lite humle denne gangen, så ikke mye som blei igjen i gryta.

    Porter hadde vært kult, men jeg vil ha litt alkohol i denne, og jeg orker ikke elleve batcher på grynfaren med ti kilo korn.
     
  14. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Det bunner uansett ut i hvordan du bruker ustyret, altså prosess.
     
  15. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hva gjør?
     
  16. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Que? Forskjellen på OG, tenker jeg på.
     
  17. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ah, ja, selvsagt prosess. Oppmålinga av malt var selvsagt ikke nøyaktig lik, men ikkeno avvik som forklarer dette.
     
  18. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Har begge batchene samme kverning?
     
  19. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jepp. Ingen forskjell der heller.
     
  20. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Vel, dagens første to batcher er satt til gjæring. OG 1075 og 1070, så jeg har åpenbart ikke knekt noen kode som helst.
     

Del denne siden