1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Prosjekt barrique

En tråd i 'Brygging' startet av erikraude, 13 Mar 2017.

  1. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Nå er siste brygg i gang. Tønna har fortsatt en lei sprekk som bruker tid på å trutne, men ellers er den tett og fin. Ser sprekkeferdig ut som en julegris. Skal poste et bilde av boden når jeg får ned det siste. Det begynner å bli bra fullt der.
     
    ullrotta, Daggis og Staro liker dette.
  2. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Stå på! Ikke gi deg..... Vi heier på deg :D
     
    erikraude liker dette.
  3. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Matpause. Med underholdning.
    15313262894963818195987012238183.jpg
     
  4. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Hvorfor tok du ikke kontakt med NRK før du startet og foreslo programmet 'Prosjekt Barrique - minutt for minutt'?

    Mye mer spennende enn Lars Monsen, jeg hadde sittet klistra til skjermen. Uavbrutt sending fra gjæringsboden med oversikt over alle dunkene og gjæringsaktivitet. Så kunne de hatt sending fra kjelleren hver kveld, målt FG på hver dunk og invitert gjester og artister.

    Garshol kunne innviet allmuen i gjæring, den franske tønneprodusenten kunne snakket om trutning av fat, en eller annen psykolog kunne holdt kurs i motivasjon for slitne ølbryggere osv osv.

    Garantert en hit :D
     
    bjartenataas, msevland, Daggis og 3 andre liker dette.
  5. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det er en strålende idé. Hvorfor kom jeg ikke på det før. Kanskje jeg skal kontakte dem neste gang vi skal brygge på bål. :p
     
    Amarillo liker dette.
  6. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ser jo nesten ut som den er i ferd med å sprekke.
     
  7. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ja, den nærmer seg noe nå. Men enda lekker den godt.
     
    Daggis liker dette.
  8. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ferdig!
    Tolv fat. Blow off over stort sett hele linja. Bra valuta for to pakker 530. Tønna er nesten ferdig trutna. Vil ikke overraske meg om den er tett imorra tidlig. Nå er det litt lett vask, og imorra er det opp i Otta for å ta bussen til Liseberg. Får rydde og vaske ferdig i overimorra. Det blir ihvertfall ikke nå.
    DSC_0058.JPG
    DSC_0059.JPG DSC_0057.JPG
     
  9. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bra jobba. Snart kan du bli dritings ca. 60 ganger før det er tomt
     
    erikraude og Mc. liker dette.
  10. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Interessant, kan vi få se ligninga du brukte for å komme fram til akkurat 60?
     
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Blir det 8-10 gjæringsdunker lagt ut på kjøp&salg nå?

    Uansett, veldig bra jobbet! Men hva er planen for å få alt dette oppi uten at det blir oksidert med en gang? ta smellen og gå for langtids solera, brett, eller hva?
     
  12. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg lurte også på alkoholtoleransen her. Det blir sju, åtte halvlitere, og med et alkoholnivå på rundt 8,5 % ville jeg nok vært relativt sveiseblind et stykke før den tid. Det kan jo være det er tatt hensyn til en økt toleranse etter hvert som jeg tømmer tønna, da.

    Apropos alkoholkonsum, jeg leste et par Maigretbøker i pausene. Det virka relevant når jeg brygga til en fransk tønne. I en av dem sto det (fritt etter hukommelsen): "Hun var nok ikke en dranker, men snarere av typen som tok seg et glass hver time, eller muligens hver halvtime."
    For egen del håper jeg noen drar igang en intervensjon før jeg kommer så langt.
     
  13. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Selge dem? Det hadde jeg ikke tenkt på. Det var jo egentlig ikke så dumt.

    Planen var å flushe tønna med co2 fra gjæringa og så fylle opp med slange etter hovedgjæringa, men mens det enda var litt aktivitet igjen og håpe på det beste, men jeg sliter med den planen, for det kommer ikke co2 ut av fatene mine, det kommer gædd. Tenkte å høre om noen i Oslo hadde lyst til å låne meg en co2-tank mot betaling for gassen.
     
  14. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Hvis du leser en av Bestialitetens historie-bøkene av Bjørneboe så beskriver han folk som tok seg tjue cidere om dagen. Her er både mengde og styrke avgjørende, samt at verken ditt sitat eller min referanse nevner om sluttresultatet.
     
  15. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg var mest imponert over at det ikke kvalifiserte til betegnelsen "dranker". :p
     
  16. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Men purging hjelper lite egentlig. Fylle det opp med vann, og tapp det ut med co2 som fyller headspace, før du fyller øl?

    Men nå snakker vi om moderne bryggeteknikker som er for stålfat, og ikke rustikke teknikker for tre-fat.
     
  17. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Jeg tror faktisk at noen eksempelpersoner i den aktuelle boka ble karakterisert helt åndssvake, men da var en del av skylden tilskrevet vinden fra afrika såvidt jeg husker. en i historien satt vel på benken tiltalt for mord og. Uansett en fin trilogi.
     
  18. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Lenge sia jeg leste dem, nå. Det var den gang jeg var en sint, ung mann. :)

    Den er jo full av vann nå. Kunne jo pressa det ut med co2 før jeg bar det inn. Da får jeg ikke brent svovel i det, da... Hmmm.
     
  19. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Du bor jo ikke i agder, så du kan jo fylle den opp igjen med vann.. Tenker bare at det blir sjukt mye splashing i starten med en så stor tønne? Skal du lage "cleane" øl i den? Hvis ikke bare hiv oppi brett med en gang?
     
  20. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Funker det? Svovle, og så fylle opp igjen? Det forutsetter ihvertfall at vannet er reint. Nå er vel oslovannet ganske reint og fint, men er det så reint?

    Ellers veit jeg ikke om det blir noe særlig plasking med en lang nok slange ned til bunn. Burde vel ikke bli noe mer der enn i et annet slags kar? Det renner ut av slangen og ut på bånn?

    Jeg vil prøve uten brett først, det blir jo en solera-greie, ikke faen om jeg skal flaske 230 liter øl. Men om smaken ikke er tiltalende om et års tid kan jeg alltids hive oppi brett da.
     

Del denne siden