erikraude
Norbrygg-medlem
Det skjønte jeg ikke.Slange ned til avtappingskrane på fatet for å minimere plasking?
Det skjønte jeg ikke.Slange ned til avtappingskrane på fatet for å minimere plasking?
Hvis det er en avtappingskrane på tønna så kanskje det lønner seg å fylle tønna ved å ta slangen fra gjæringskaret og koble den på avtappingskranen? For å unngå plasking. Eller blir det enklere å bare fylle opp tønna via hullet på toppen.Det skjønte jeg ikke.
Hvilken gjær er det?Det lette skummet har nå droppa i alle fatene, men den tjukke gjærgugga ligger igjen på toppen. Tenker å la det felle ut før jeg flytter ølet, men det bør helst skje innen fredag, for jeg drar på ferie på lørdag, og vil gjerne ha det over før den tid.
530. Så en typisk topphøster, ja. Kan selvsagt skumme av, men var litt redd for at det skulle bli en stopp i gjæringa. Disse belgierne er jo ikke akkurat kjent for å være best på sluttspurten.Hvilken gjær er det?
Dersom det er en typisk topphøster, så er vel det beste å "høste" den og så gi det en dag eller to slik at restene får bunnfelt før du overfører.
Det kan ta lang tid før gjærkaken på en topphøster synker av seg selv.
Kommer an på gjæren
Nå legger du vel opp til en ganske så lang og sakte sluttspurt uansett siden du skal ha det på fatet.530. Så en typisk topphøster, ja. Kan selvsagt skumme av, men var litt redd for at det skulle bli en stopp i gjæringa. Disse belgierne er jo ikke akkurat kjent for å være best på sluttspurten.
Sant. Kanskje lurt å skumme av idag og så flytte det på fredag. Det som ligger øverst nå er vel uansett ikke det som tar den siste jobben? Andre innspill? @Miguel @Finn Berger ?Nå legger du vel opp til en ganske så lang og sakte sluttspurt uansett siden du skal ha det på fatet.
Det vil uansett være en del gjær i ølet når du overfører (som kan ta unna litt oksygen?)
Jeg var mer bekymra for å få med for mye gjær over i tønna. Jeg vil ha med nok, men ikke mer. Om jeg trygt kan skumme av gjæra nå gjør jeg det.Topphøste er greit så lenge det er aktiv gjæring. Men hvor stort problem den gjærkaka er, veit jeg ikke. Om du får med litt av den, så er det vel likevel mer gjær i suspensjon?
Noen som er kin på wlp530?
Vis vedlegget 37638
Ikke så deilig når jeg satte boksen i kjøleskapet i tilfelle noen ville ha, og glemte at gjær eser. Fikk vaska kjøleskapet, da, ihvertfall.Herre jesus, dette skulle vært på tråden «Deilige bilder»
Det må jo bli noen referanseøl for å kunne spore hva tønna utgjør i forskjell.Det blei litt til overs også. Ser ut som estimatet på svinn var litt i overkant pessimistisk.