1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Prosjekt barrique

En tråd i 'Brygging' startet av erikraude, 13 Mar 2017.

  1. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Har ikke peiling, som sagt det er tanker fra småskala i fat vs det massive du driver med. Men du kan uansett ikke holde ei så stor tønne "clean" mtp oksygen iallefall. Det siver jo inn, og det er jo greia med tønner, jeg tenkte at du oksiderer det prematurt. Jeg har 0 peiling. Bortsett fra at jeg vet at jeg ville ikke prøvd å holde en sånn tønne clean.
     
  2. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det er jo ikke godt å si om den er noe i nærheten av rein i utgangspunktet. :p Vannet fra den smaker godt, og den var ikke infisert med noe som ødela vin for noen år sia da den blei brukt til Barbera, det er alt jeg veit. Den kan jo ha plukka opp yersina pestis siden den tid, uten at jeg ville visst det. Så første start blir å se hva den bidrar med på egenhånd. Kanskje det er noe kult? Og det vil selvsagt oksidere, den er jo ikke lufttett. Men jeg vil jo helst ikke oksidere det mer enn nødvendig før nødvendig. Derfor var tanken å tynne ut med co2 fra gjæringa, men det ser jo dårlig ut nå. Ellers blir det lang slange, forsiktig fylling med litt gjæring igjen, og fylle til det renner over. Det funka på vin. :p
     
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Viktigste er vel at du bare får dette showet på veien, egentlig. Men kanskje helst med minst mulig oksygenereing. Burde vel ikke være noe i veien for å tappe ølet på fatet før det er ferdig utgjæret heller? Jeg følger iallefall spent med og skal def komme ned for en smak mens vi ser ungene leke. Aporpos det, skal ned andre uken av august.
     
  4. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Vil bare at gjæra skal ha bunnfelt en god del så jeg ikke får en diger gjærkake i bånn av fatet. Når det er felt ut rimelig bra burde være en god tid. Den minst flokkulerende gjæra kan gjerne bli med over og jobbe videre der.

    Andre uka i august er litt travel, først bortreist og så bukkejaktstart, men lørdag 11. er 13. dag hoinn. Ta med deg noen øl og hiv deg med på årets viktigste blot!
     
  5. Staro

    Staro
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Torshov, Oslo
    @erikraude Lag en forumfestival!
     
  6. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Kan ikke alle bare komme på 13. dag hoinn?
     
  7. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Vel, det kunne absolutt vært verre. Kom hjem etter en dag med karusell og spetakkel, og bare én av bøttene hadde blåst lokket og spredd gjær utover. Det tok ikke så lang tid å vaske opp.
     
    Mc. og Sarge liker dette.
  8. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Nå er tønna så godt som tett. Fortsatt litt synlig fukt i et par av sammenføyningene, ellers er den tørr utapå og breddfull inni. Lar den stå i hagen med vann i litt til så den virkelig er metta. Tenker jeg bærer den inn ikveld eller imorra. Det kan bli en artig operasjon sånn det ser ut i boden. :D
     
  9. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Dette er et flott påskudd for å starte med fat.
    Tapp av 150 liter og fyll opp med ny runde
    Enkelt å få perfekt karbonering
    Enkelt å fylle videre på flasker
     
    erikraude liker dette.
  10. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Men da måtte jeg ha en kegerator i stua, og jeg har innsett at singeltilværelsen ikke kledde meg.


    Selv om den nye kjæresten foreslo tappelinje fra kjelleren til soverommet...
     
  11. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Du får enkelt plass til en 9liter i kjøleskapet uten å måtte tømme det for mat.
    Alternativet er en mottrykksfyller og et par flasker stående kaldt
     
  12. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Men én niliter, da måtte jeg jo uansett drivi med flasker. Jeg har jo alltid ihvertfall fire, fem øl tilgjengelig.
     
  13. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Tønna er trutt. :)
    15314931405788266811359547085285.jpg
     
    RETBergen, Staro, Sarge og 1 annen person liker dette.
  14. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Med uvurderlig hjelp fra designavdelinga har tønna kommi seg i hus. :)
    DSC_0072.JPG
    Ser ut som gjæra begynner å droppe på de første fatene også, så nå er det nok ikke så mange dagene til det kan flyttes over i tønna. Det blir en gledens dag.
     
    Viraverk og Sarge liker dette.
  15. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Det virker som at designavdelingen din rett og slett har tatt seg sammen! Fint for oss tittere, for da kommer det vel nye fine etiketter i tråden «To nye etiketter...». Ellers er det jo litt av et prosjekt dette her. Blir jo en og annen øl å drikke ut av dette skulle en tro. :)
     
    erikraude og Sarge liker dette.
  16. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Designavdelinga har gjort en kjempejobb på dette prosjektet. Sendte nettopp over en rfq på etiketter til første tapping. Et halvt år kan jo faktisk holde. :p
     
    Ekornskurken liker dette.
  17. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    To fat igjen som fortsatt holder en solid kreusen. Resten har droppa. Regner med å kunne fylle fatet i løpet av uka. Må bare huske å smake på alle og se at ingen av en eller annen grunn smaker hoggorm.
     
  18. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Hvordan er egentlig planen for overføring til tønne? Hevert?
     
  19. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Alle fatene bortsett fra ett har kran, så da blir det slange fra kran. Det siste må dessverre bli hevert.
     
    Ekornskurken liker dette.
  20. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Slange ned til avtappingskrane på fatet for å minimere plasking?
     

Del denne siden