1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Prosjekt barrique

En tråd i 'Brygging' startet av erikraude, 13 Mar 2017.

  1. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Tenker jeg brygger en ny batch når det nærmer seg jul og tapper og flasker rundt 20 liter da. Så kanskje en ny batch til sommeren igjen?
     
  2. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fristende å starte et projeto barrica selv. Guiden her i Quinta de Bacalhôa i Setúbal, Portugal trodde de koster under 50€. Lurer på hva transport koster?

    Disse på bildet inneholder moscatel. [​IMG][​IMG]
     
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Ser jaggu ut som en oppgave for @erikraude å få fylt opp de tønnene.
     
    erikraude, Mc. og bjartenataas liker dette.
  4. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jøssda. Må bare utvide kjelleren litt først. :D
     
  5. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    2000 x 225 liter = 450 000 liter. 18 000 batcher med grainfatheren.
     
  6. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Bare å brette opp erma. :D
     
    msevland og Staro liker dette.
  7. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Her om dagen prøvde jeg ølet fra fatet, og det var egentlig ganske skuffende. Nå har det ikke stått så lenge, men ølet var rett og slett ganske kjedelig. Ingen usmak, men ikke så spennende at det gjør noe. Lettdrikkelig, da, men jeg har ikke fått noe særlig preg ut av hverken gjæra eller kandissirupen. Da er det selvsagt fristende å tenke brett eller bakterier. Jeg tenkte den skulle få stå litt til for å se om det bor noe festlig i treverket som kan sette litt preg på ting, men om det er like uinteressant om en stund må noe gjøres. Forslag til hva jeg kan pitche?
     
  8. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    For å spørre om et mer konkret råd, noen erfaring med wlp665? Ut fra beskrivelsene jeg finner ser det ut som den burde snakke bra med hva jeg opprinnelig håpa på for ølet.

    Det virker jo litt puslete å bare helle en pakke i den tønna, men ut fra hva jeg leser på Milk the funk spiller ikke pitch rate i sekundær noen rolle. Tid skal den jo uansett få nok av.
     
  9. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Etterhvert som du tapper av, kan du alltids tilsette mer ekstreme versjoner av det ølet du allerede har på tønna. Den vil da få det ønskede preget over litt tid.
    Alternativet er å tappe 12L som du sekundærgjærer med dobbel dose gjær og kandi på høy temperatur før du har det tilbake på fatet.
    Dette kan du gjenta til ønsket smak
     
    erikraude liker dette.
  10. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det er sant, gi det noen år, så vil det kunne bli sånn jeg ville ha det.

    Jeg syns det er rart jeg fikk så lite preg av gjæren denne gangen. Det kan være jeg har overpitcha ganske kraftig. Jeg spadde jo bare gjær fra ett fat over i et nytt etter hvert som jeg brygga, uten noe egentlig mål på hvor mye. Overraskende å få et nøytralt preg av westmallegjæra.
     
  11. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Ser jeg gav et dårlig råd over her... skal selvfølgelig være dobbel dose kandisirup, og halv dose gjær :)
     
    erikraude og RETBergen liker dette.
  12. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    msevland og erikraude liker dette.
  13. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
  14. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Veldig enkelt, Co2 inn pusher øl ut.
     
  15. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Men går co2 og øl i samme røret? Jeg ser ikke to rør. Nå har jeg ikke co2 uansett, da.
     
  16. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Co2 går inn på den røde slangen og ølet kommer ut fra det stålrøret som kan heves/senkes.
     
  17. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jo inn den røde, men ut hvor?
     
  18. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jøss, en mann uten CO2. Blir vel bare co2 ut rett innafor proppen det hvor co2 lager overtrykk i tønna slik at øl tar seg opp røret.
     
  19. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Så det går to rør gjennom proppen, et til co2 inn og et til øl ut?
     
  20. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ha, nå ser jeg det. Det tynne røret til øl ut går gjennom et feitere til co2 inn.
     

Del denne siden