Prosjekt barrique

Hva med å fylle det med Baltisk Porter? Du har vel også tenkt å brygge det snart Erik?
Eller har du litt igjen og vil gjerne ha mer av det samme på fatet?
Jeg har sikkert oppunder 200 liter på fatet, så mye stikker ikke englene av med, tror jeg.
 
Det er såpass ja. Lenge siden jeg har lest denne tråden nå, hadde helt glemt at det var mer enn et "vanlig" 50 liters fat
 
Usikker, jeg har ingen erfaring med den gjæra. I det siste har jeg brukt imperial triple double med godt resultat, men her tror jeg jeg må høre om noen med mer erfaring med tørrgjær har noen innspill.
 
Sjekket på et annet forum. Ingen kjente tørrgjær fra Westmalle. Går for Imperial Triple Double.
Venter bare på at Strømmen skal få inn Caramunich 3 og Special B...
 
Hva med abbaye ?
Vet ikke hvor den stammer fra,men den ligner wyeast 3787 i aroma og smak.
 
Interessant, men dessverre ikke helt overraskende faktaopplysning: Hvis man ikke holder fatet fullt tørker det ut og slutter å holde tett over væskenivået. Det byr på noen utrivelige utfordringer ved påfylling.
 
I dag markerer vi slutten på et langt prosjekt. Tønna skal tømmes, spyles og settes bort. Å holde prosjektet gående krever en aktiv brygger, og det er ikke meg for tida. Det var moro så lenge det varte, og det kjennes egentlig ganske godt å legge det bak seg nå. Tusen takk til alle som var med.
 
Er ny eier inneforstått med at det medfølger en plikt til å oppdatere denne tråden?
Det er'n. :)
Det er litt fullt på prosjektlista til i høst, så det blir nok oktober før det er øl på tønna igjen. Bl.a. må det mures litt i barrique-hjørnet, så det blir platå istf skråplan:
20240626_183155.jpg
Ellers er planen å fortsette med samme type øl, trolig etter oppskriften for tønnerytter 2.
 
Tilbake
Topp