Hei og hå!
Jeg skal ha ett brygg på Søndag som jeg har fått ingrediensene til. På oppskriften står det mesking på 67 grader i 1 time, men lurer litt på om det kunne vært lurt å stegmeske det, og isåfall hva de forskjellige temperaturene bidrar til. Jeg har prøvd denne oppskriften før og var fornøyd med resultatet. Brygget gav en maltrik smak, men kanskje litt mye. Er det noe jeg kunne gjort for å fått ett litt mere "lettdrikkelig" øl som ikke var for sterk maltsmak på med stegmesking? Brygger med Speidel.
Oppskriften er som følger:
4.60 kg Pale Ale Malt
0.45 kg Hvete Malt
0.12 kg Crystal Malt
29 gram Target, 60 min ca 10,5% alfa
29 gram Kent Goldings, 1 min ca 5% alfa
Håper på litt tips, og takker på forhånd
Jeg skal ha ett brygg på Søndag som jeg har fått ingrediensene til. På oppskriften står det mesking på 67 grader i 1 time, men lurer litt på om det kunne vært lurt å stegmeske det, og isåfall hva de forskjellige temperaturene bidrar til. Jeg har prøvd denne oppskriften før og var fornøyd med resultatet. Brygget gav en maltrik smak, men kanskje litt mye. Er det noe jeg kunne gjort for å fått ett litt mere "lettdrikkelig" øl som ikke var for sterk maltsmak på med stegmesking? Brygger med Speidel.
Oppskriften er som følger:
4.60 kg Pale Ale Malt
0.45 kg Hvete Malt
0.12 kg Crystal Malt
29 gram Target, 60 min ca 10,5% alfa
29 gram Kent Goldings, 1 min ca 5% alfa
Håper på litt tips, og takker på forhånd