Hei
Brygga en New England pale ale på lørdag, OG 1.047. Meska på 68 grader i en time og utmesk på 77 i 5 min. Satser på noe ala Lervig sin Easy. En leskende og lett sak med to runder tørrhumle.
Til dette ølet brukte jeg Imperial A38 Juice. Da jeg vil ha denne gjæren i "arkivet" satte jeg en stor starter på 3 l og tok vare på en god slant i en labflaske før jeg pitcha resten i vørteren. Med såpass lav OG på vørteren så hadde det nok holdt med bare å pitche gjærpakka direkte men siden jeg ikke hadde lyst til å bedrive gjærvask i etterkant lagde jeg starter. Gjærpakka var også gått ut på dato med noen dager.
Tingen nå er uansett at ølet i skrivende stund holder en SG på 1.017 snaut to døgn etter pitch. Gjæringstemp på 19 grader. Oppskriften oppgir 19 grader i 4 dager, 20 grader i 3 dager og 21 grader de siste 7 dagene. Tørrhumling på dag 7 og 9.
Regner med en FG mellom 1.010 - 1.014.
Jeg tenker at det umulig kan være.noe vits i å la dette ølet stå 14 dager med såpass heftig utgjæring. Hva tenker forumets medlemmer om videre gjæring og tørrhumling i denne situasjonen?
Brygga en New England pale ale på lørdag, OG 1.047. Meska på 68 grader i en time og utmesk på 77 i 5 min. Satser på noe ala Lervig sin Easy. En leskende og lett sak med to runder tørrhumle.
Til dette ølet brukte jeg Imperial A38 Juice. Da jeg vil ha denne gjæren i "arkivet" satte jeg en stor starter på 3 l og tok vare på en god slant i en labflaske før jeg pitcha resten i vørteren. Med såpass lav OG på vørteren så hadde det nok holdt med bare å pitche gjærpakka direkte men siden jeg ikke hadde lyst til å bedrive gjærvask i etterkant lagde jeg starter. Gjærpakka var også gått ut på dato med noen dager.
Tingen nå er uansett at ølet i skrivende stund holder en SG på 1.017 snaut to døgn etter pitch. Gjæringstemp på 19 grader. Oppskriften oppgir 19 grader i 4 dager, 20 grader i 3 dager og 21 grader de siste 7 dagene. Tørrhumling på dag 7 og 9.
Regner med en FG mellom 1.010 - 1.014.
Jeg tenker at det umulig kan være.noe vits i å la dette ølet stå 14 dager med såpass heftig utgjæring. Hva tenker forumets medlemmer om videre gjæring og tørrhumling i denne situasjonen?