Hei og takk for sist. Det er nå 1 år siden jeg brygget sist og nå har jeg en sommerøl i planene mine.
Jeg skal brygge to nye øl. En Bringebær Blond ale og en Ingefær Blond ale.
Dette er en eksperiment .. Så jeg ser ikke problemet med å bruke Malt Extrakt.. det er kjempe populært i USA og man kan gjøre mye forskjellig med det. Så det ble en Golden Blond Ale fra Europris (Haters gonna hate) men som sagt.. dette er bare en enkel og billig eksperiment.
Dag 1. Jeg bestemte meg for å dele opp den 23L batchen i 2. Så jeg kan lage en med Ingefær og en med Bringebær. Dette blir ca 11,5 L i hver batch.
Her var det bare å varme opp posen som inneholdt klissete malt extrakt i en kasserolle med vann i ca 10-15 min (får å få ut alt i posen lettest mulig uten rot)
Da var det bare å tømme det i gjærkaret ilag med noen liter kokende vann for å få blandet ut det klissete sirrupet. Deretter tilsette rett mengde vann (23L)
Jeg målte heletiden temperaturen da jeg tilsatte vann og kom på 18-20 grader når det ble 23L, deretter tømte jeg over halvparten av batchen i et nytt gjærkar, riste og røre begge bachtene i noen minutter. Så var det bare å tilsette gjæret.
På dag 2 så begynte det å skje det magiske. Så jeg har bare lot det stå fint og i mørket på 22 grader.
Dag 8 og primary har sakte men sikkert roet seg ned, det er nå jeg tørhumler 25 g humle hver, og tilsetter Ingefær og Bringebær.
Ingefær ølet får 150g på ca 11 Liter.
Bringebær ølet får 1600g på ca 11 Liter (spennende)
Jeg skal brygge to nye øl. En Bringebær Blond ale og en Ingefær Blond ale.
Dette er en eksperiment .. Så jeg ser ikke problemet med å bruke Malt Extrakt.. det er kjempe populært i USA og man kan gjøre mye forskjellig med det. Så det ble en Golden Blond Ale fra Europris (Haters gonna hate) men som sagt.. dette er bare en enkel og billig eksperiment.
Dag 1. Jeg bestemte meg for å dele opp den 23L batchen i 2. Så jeg kan lage en med Ingefær og en med Bringebær. Dette blir ca 11,5 L i hver batch.
Her var det bare å varme opp posen som inneholdt klissete malt extrakt i en kasserolle med vann i ca 10-15 min (får å få ut alt i posen lettest mulig uten rot)
Da var det bare å tømme det i gjærkaret ilag med noen liter kokende vann for å få blandet ut det klissete sirrupet. Deretter tilsette rett mengde vann (23L)
Jeg målte heletiden temperaturen da jeg tilsatte vann og kom på 18-20 grader når det ble 23L, deretter tømte jeg over halvparten av batchen i et nytt gjærkar, riste og røre begge bachtene i noen minutter. Så var det bare å tilsette gjæret.
På dag 2 så begynte det å skje det magiske. Så jeg har bare lot det stå fint og i mørket på 22 grader.
Dag 8 og primary har sakte men sikkert roet seg ned, det er nå jeg tørhumler 25 g humle hver, og tilsetter Ingefær og Bringebær.
Ingefær ølet får 150g på ca 11 Liter.
Bringebær ølet får 1600g på ca 11 Liter (spennende)