re-korke øl på flaske

RayOlav

Norbrygg-medlem
Hei,

Lurte på om det går ann å jekke av korken på min RIS, for så og sette på en ny nøytral kork?
Eller kan dette by på problemer, som oksidering? Ser for meg at dette må gjøres kaldt eventuelt.

Ray
 
Hvis du vil safe enda mer så kan du kjøle ned ølen i forkant også. 2-4 grader (eller kjøleskapskaldt om det er lettere)
 
Odland skrev:
Hvis du vil safe enda mer så kan du kjøle ned ølen i forkant også. 2-4 grader (eller kjøleskapskaldt om det er lettere)

Det er lurt. Så slipper du å miste så mye kullsyre.
 
Jeg må også avkorke flaskene mine ser det ut til.

Jeg har brygget en belgisk trippel (25 liter), Gjæret med wlp 500, denne gjæret bra.
og tilsatte etter 14 dager og  3 dager før korking en 1.5 liters Brett gjærkultur + 6g/l sukker  i brygget.  50 dager etter , og lagret i romtemperatur er det fremdeles lite futt i ølet når det gjelder kullsyre.

Er det slik at brettkulturen trenger tid i flaska?? Eller har jeg dri%& skikkelig på draget??  Noen som har noen gode forslag??

Avkorke, og tilsette gjær??
 
Tilbake
Topp