Regne ut utbytte

Kenneth N

Norbrygg-medlem
Brygget BIAB i dag med:

3,90 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) (5,9 EBC)
0,20 kg Caramalt (Thomas Fawcett) (29,6 EBC)
0,20 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC)
0,10 kg Amber Malt (100,0 EBC)
0,10 kg Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett)

Volum etter kok ble ca 15 liter
OG ble 1072

Hva er min totale effektivitet?
 
Ca 80%.

Regner da 300 oechle per kg. malt. Dette varierer litt, men dersom du legger dette inn i et bryggeprogram så vil det fortelle deg mere nøyaktig utbyttet du har.
 
Her ikke BS2 selv, men når du legger inn malten og literene du sitter igjen med, samt OG så skal vel programmet komme med et utbytteberegning? Mulig det funker slik at du justerer en %-skala til du får "din" OG? Denne %-skalaen er utbyttet.

Kanskje noen som bruker programmet kan forklare det litt bedre...  ;)
 
Jepp, jeg regnet med volumet i kjelen etter nedkjøling. Bruker riktignok kalkulator for å regne ut volum basert på høyde og radius. Så kan hende jeg bommer med +0,5 liter.

Grepet var vel igrunn å bruke 4 liter vann per kg malt i stedet for alt vannet rett i gryta. Og så hadde jeg en mindre gryte med 75 grader, 4 liter vann ved siden av. Slang malten oppi denne nye gryta da jeg satte stor-gryta for å varmes opp til kok. Der koste malten seg i 15-20 min. Så var det å helle over i storkjelen. Mye lettere enn å varme hele sulamitten til 75 grader synes nå jeg.

Bryggedagen i dag var #2 med BIAB, og gikk rett og slett strålende!  ;D
 
Tilbake
Topp