Rehydrering av tørrgjær

TorfinnS

Norbrygg-medlem
man bør rehydrer tørrgjær i lunket vann for å styrke celleveggene før man heller dette opp i vørteren. Hvis man ikke gjør det kan man risikere at opp mot femti prosent av gjæra dør. Dette får man høre er beste praksis.

Men så leser man i databladet til us05 for eksempel. Der står det at man bør rehydrer tørrgjæra i vann eller vørter på 27 grader. Hvorfor blir det da så galt å bare drysse den rett i karet? Er jo fullt av vørter der.
 
Du er ikke den første som lurer på det. Finn databladet til proff-produktene til Fermentis. De anbefaler rehydrering. Gjæren er den samme i begge pakkene. Go figure.

Ja. Du kan brygge OK øl uten å rehydrere, uten å tilføre oksygen, uten å kontrollere temperaturen. Det blir helt greit. Men sannsynligheten for at du får det slik du vil ha det er større om du gjør disse tingene.
 
Tilbake
Topp