Bernts
Norbrygg-medlem
Jeg har fått endel hendvendelser om oppskrift på denne, og iom at søkefunksjonen er som den er, så legger jeg den heller ut her.
OG 1092 / 1106 etter sukker
FG 1013
IBU 100+
EBC 36
120 min kok
22 liter i karet
9 kg Pilsnermalt
700 g Special B
300 g Caraaroma
Vannjustering: 10 g CaSO4 og 2,7 g natron i 27 liter meskevann
8 g Cas04 i 20 liter skyllevann
Mesking: Mash inn på 50`c i 15 min, Lar den stige sakte opp til 64`c og helder den der i 60 min, Mash out på 76`c i 10 min
Humle:
42 g Amarillo
42 g Simcoe
42 g Chinook
Alt blandes og 3,1 g av blandingen tilsettes hvert 3 min igjennom hele koketiden
20 g Amarillo, 20 g chinook og 20 g simcoe, tilsettes som tørrhumle på dag 7, ytterligere 30 g Amarillo tilsettes på dag 9
Gjær: WLP001, starter ihht Mr.Malty
Gjæring: Starter på 16`c, lar den stige naturlig til 20 når stormgjæringen er over.
Sukkertilsettninger: 2X350 g hvit sukker tilsettes i gjæringskaret på dag 3 og 5 som tykk sukkerlake.
Totalt 16 dagers gjæring.
OG 1092 / 1106 etter sukker
FG 1013
IBU 100+
EBC 36
120 min kok
22 liter i karet
9 kg Pilsnermalt
700 g Special B
300 g Caraaroma
Vannjustering: 10 g CaSO4 og 2,7 g natron i 27 liter meskevann
8 g Cas04 i 20 liter skyllevann
Mesking: Mash inn på 50`c i 15 min, Lar den stige sakte opp til 64`c og helder den der i 60 min, Mash out på 76`c i 10 min
Humle:
42 g Amarillo
42 g Simcoe
42 g Chinook
Alt blandes og 3,1 g av blandingen tilsettes hvert 3 min igjennom hele koketiden
20 g Amarillo, 20 g chinook og 20 g simcoe, tilsettes som tørrhumle på dag 7, ytterligere 30 g Amarillo tilsettes på dag 9
Gjær: WLP001, starter ihht Mr.Malty
Gjæring: Starter på 16`c, lar den stige naturlig til 20 når stormgjæringen er over.
Sukkertilsettninger: 2X350 g hvit sukker tilsettes i gjæringskaret på dag 3 og 5 som tykk sukkerlake.
Totalt 16 dagers gjæring.