1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Saison ala Glazen Toren Saison d'Erpe-Mere

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av cjohansen, 2 Aug 2019.

  1. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Glad jeg ikke evner å merke denne underfundige substansen
     
    Daggis, Kalvatn, Finn Berger og 2 andre liker dette.
  2. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Seriøst? Er du så genetisk velsignet at du ikke kjenner fusel?

    Jeg har stort sett gitt opp belgiske øl - i alle fall de sterke - fordi fuselpreget som regel ødelegger dem for meg.
     
  3. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja, ihvertfall høy terskel. Merket lite på usmakskurs.
     
    Finn Berger liker dette.
  4. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Jeg trodde jeg var sensitiv for fusel, men åpenbart ikke. Kjenner smaken (trodde jeg ihvertfall), men kjenner den feks ikke i Bon Veux.
     
  5. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Jeg fikk også teste fusel på usmakkurset. Distinkt smak av (god, i mine øyne) grappa.
    Altså italiensk druebrennevin, gjerne den grove, rå lokale varianten.
    Så nå tror jeg at jeg skal klare å identifisere fusel når jeg treffer på det.

    Sammenligning med dårlig hjemmebrent traff ikke mine referanser, men stemmer sikkert.
     
    Thomas Søreide og bjartenataas liker dette.
  6. Thomas Søreide

    Thomas Søreide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bryne
    Da brygges denne utover kvelden idag - har ikke fått tid før..! :)
     
    Even N, loebrygg og cjohansen liker dette.
  7. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    @cjohansen hva tror du om å bytte saaz med bobek? Er i den litt for vante situasjonen at der skulle jo være en pakke saaz... Det var der ikke.
     
  8. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Går sikkert helt fint. Jeg brukte fuggles første gang av samme grunn. Sånn sett er bobek et mye safere valg. Det er beskjedne mengder bitterhumle, ikke noe å miste søvn over :)
     
    Steinar Huneide og Ekornskurken liker dette.
  9. Thomas Søreide

    Thomas Søreide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bryne
    Hehe - jeg hadde også for meg at jeg hadde Saaz i helgen, men det hadde jeg slvsagt ikke - endte opp med å bruke Kazbek, som er en krysning av Saaz og en georgisk humle. Har brukt Kazbek med stort hell i Saison tidligere..
     
    erikraude liker dette.
  10. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg brukte også 20 gram magnum i kok, bobeken min var fra 2017 oppdaget jeg. Med 3,3% alfa som fersk fant jeg ut at den hadde vel omtrent halvparten nå. Blir vel øl likevel.
     
    Thomas Søreide liker dette.
  11. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    I artikkelen du linker til her oppgir at det er hvetemalt.

     
    cjohansen liker dette.
  12. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    En liten takk tl @cjohansen for å ha startet denne tråden og fått meg til å like saison igjen:).

    We have joy, we have fun, we have saisons in the ... oh, shit. Vel, vi har saison, i alle fall. Her er nykarbonert og velsmakende brygg mot en bakgrunn av traust norsk høstvær:

    saison i regn.jpg
     
    Daggis, Mc., erikraude og 4 andre liker dette.
  13. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    En liten smaksrapport: Smaken og aroma begynner å runde seg/åpne seg litt nå, og det ser ut som om reklamen til Imperial ikke juger. Her er det en ganske sjarmerende blanding av nellik og tyggegummi. Det der har jeg ikke fått til før, og jeg blei sittende lenge som oksen Ferdinand i den tegnefilmen vi så hver juleaften; han som "bara luktade på blommorna":).

    Brygg nr.2 står og klukker på badet nå, på 26 grader og antakelig på god vei under 1.020. Det lukter skikkelig fruktig av gjærlåsen. Og sist jeg smakte var det stadig ingen tegn til fusel. Det skal bli artig å sammenligne, og se hva det betyr at denne siste gjæres litt høyere.
     
    Daggis, cjohansen og erikraude liker dette.
  14. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Skal det smake tyggegummi? Ethyl acetat? Jeg syes selv det er en artig ester.
     
  15. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Ja, faktisk:): imperialyeast.com
     
  16. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    men det har vel ikke så mye med Glazen Toren å gjøre,
    trodde denne tråden handlet om BE-134 først og fremst :confused:
     
  17. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Du har jo rett i det. Jeg prøver å unnskylde meg for å henge meg på her med at oppskrifta jeg bruker, faktisk er så å si den samme som for Glazen Toren. Og jeg tror prosess, og herunder særlig temperaturregime, er viktigere enn gjærtype.

    Men du har rett. Ikke noe mer om den gjæren jeg bruker:oops:.
     
    loebrygg liker dette.
  18. Thomas Søreide

    Thomas Søreide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bryne
    Jeg leser om gjæren din med stor interesse @Finn Berger :)
     
  19. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Takk for det:), men @loebrygg har rett. Jeg har jo laga en egen tråd om denne gjæren, og det er der dette hører hjemme. Jeg kopierte inn innlegget der nå. Ellers lar jeg dette stå her likevel, fordi akkurat det med temperaturen kanskje kan være relevant, tross alt.
     
    Thomas Søreide liker dette.
  20. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    BE-134 er nå innkjøpt :)
     
    cjohansen liker dette.

Del denne siden