1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Saison ala Glazen Toren Saison d'Erpe-Mere

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av cjohansen, 2 Aug 2019.

  1. kokkenrolv

    kokkenrolv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Jef har fortalt meg at Saison d'Erpe-Mere var det første ølet han brygget, og at det i utgangspunktet var brygget for å komme nærmest mulig Saison Dupont, som han holder for verdens beste saison. Da han begynte å bli fornøyd med resultatet (etter en del batcher) tok han med seg en flaske til Dupont og lot dem smake. "It is nice" var svaret han fikk, og da var han ganske så fornøyd.
     
  2. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Som jeg skulle sagt det sjøl:p.
     
  3. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Så de svarte på engelsk?
     
    Thomas Søreide liker dette.
  4. kokkenrolv

    kokkenrolv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    De sa antagelig "C'est bien".
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Så det du sier her er at man burde heller prøve å brygge noe som ligner på Dupont? :p
     
    Finn Berger, kokkenrolv og erikraude liker dette.
  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Briljant!

    Å prøve å brygge en d'Erpe-Mere er altså å ha lave ambisjoner: Man prøver bare å ikke mislykkes i større grad enn Glazen Toren:).
     
    Amarillo og kokkenrolv liker dette.
  7. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
  8. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Tja, i og med at Duponts øl var målet for Glazen bør i alle fall den oppskrifta der kommenteres. Den tror jeg er langt unna, basert på det som står under "Grist formulation" i Farmhouse Ales, s. 160: "The simplest approach (favoured by Brasserie Dupont) is a mash of 100% pilsner malt."
     
  9. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Tråden handler ikke om Dupont. Lag en egen tråd evt. Synes denne tråden har vært hyggelig å lese. Hold det til ølet som er tema for denne tråden.
     
    Finn Berger, LarsUlv og 1Morten liker dette.
  10. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Enig. Men historia til dette ølet er vel av interesse, og siden det var ambisjonen til mannen som skapte det å lage noe som nærmet seg Dupont, kan det jo være greit å få slått fast at det er et øl med en veldig enkel pilsmalt-grist - om noen skulle ha vært i tvil.
     
    Miguel liker dette.
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Spør du meg, så er saison ca 86-90% pils-malt resten er blanding av hvete og umaltet hvete. Kontinentale humler til ca 20 IBU, tett, saaz, mittel, ekg etc. . Man kan umulig gjøre noe galt med den basen. Men plomma ligger i gjæringen.
     
  12. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Hvor høyt tør folk her å karbonere på flasker? (Gjenbruks, ikke «engangs») var litt fristet å gå noe høyere enn 3,0 CO2 volumer men har ingen erfaring med det fra før :confused:
     
  13. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    4 sukkerbiter/L her


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  14. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Det har jeg prøvd før med hell (8,4gr/l) men en Saison som gjerne har avsluttet litt høyt i temp skulle gjerne hatt ett lite hakk mer karbonering etter min gane. Noen som har prøvd 10+gr/l uten å få huset fullt av glassgranater? :p
     
  15. Jovialsen

    Jovialsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Og hvor langt ned bør BE 134 gjære ned før jeg tørr å flaske. Tok en test i dag. Dunken har stått i 2 uker. SG 1.004.
     
  16. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    12 g/L på en hefe for noen år siden. Gikk greit det.
     
    PetterL liker dette.
  17. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Min var ganske lenge stabil rundt 1.007 -1.006 før jeg flaska etter 2 1/2 uker
    har enn så lenge gått greit
    krysser fingrene får at jeg ikke får hastverk med å drikke opp alt på slutten
     
    Jovialsen liker dette.
  18. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Pls slutt å bruk «volumes» vi lever i en verdensdel som bruker metrisk. Hvorfor blande? «volumes» * 1.96. Gjør alt så mye enklere.
     
    Ole Mørkved liker dette.
  19. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Jeg har akkurat målt gravity på mitt brygg som startet med OG 1.034
    Jeg brygget den med vilje med sikte på en lav ABV og den kommer til å ende opp rundt 4,2%

    Den ble pitchet på 20 grader og så dro jeg den ganske raskt opp til 28 grader (i løpet av 2 døgn tror jeg det var)
    Nå 9 dager etter pitch er den på 1.002

    Det er masse gjær i suspensjon fremdeles, så jeg lar den bare stå en god stund fremdeles før jeg overfører til fat.
     
  20. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    ???

    CO2 volumer som i liter CO2 per liter øl. Altså metrisk... formelen din tar hverken høyde for flaskestørrelse eller temperatur på gjæring.
     

Del denne siden