1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Saison ala Glazen Toren Saison d'Erpe-Mere

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av cjohansen, 2 Aug 2019.

  1. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Joda, relevant start, men når det så ender ut i en lang diskusjon så forstyrrer det trådens originaltema.
     
  2. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Flasket i dag, 1,054 til 1,002 skulle jo være sånn passe utgjæring for BE-134 :p

    Jeg la til en del mørk munich på min, fornøyd med FG prøven :)

    B7221ACE-BA06-435B-8A19-2B7C456F063E.jpeg
     
    Daggis, Jovialsen, cjohansen og 3 andre liker dette.
  3. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Cirka samme som jeg fikk med Belle Saison det. Fikk ikke tak i BE-134 når jeg brygget min. Enig at FG prøven smakte meeget godt.
     
  4. Jovialsen

    Jovialsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Nesten samme her. FG 1.003. 19 liter på fat, 5 liter på flaske. Meget lovende brygg for min egen del.
     
  5. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvordan er den BE-134 gjæren i forhold til vask av utstyr i etterkant? Er den grei å få bort 100 %, eller kan den være litt 'småskummel' som Belle Saison som jeg har registrert flere har hatt utfordringer med?
     
    loebrygg liker dette.
  6. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Etter å ha lest endel rundt så gikk jeg hardt ut, satser på flaskene mine holder ;) gikk for 3 sukkerbiter per 0,5l flaske:


    BE5E116C-CC12-4DBF-8712-2F1AF90345D6.jpeg
     
    loebrygg og Steinar Huneide liker dette.
  7. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Wo, det er en del
    syntes det var bra futt i halvliterne mine
     
  8. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    BE-134
     
    Marius K. liker dette.
  9. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Tror denne ølen vil kle det :)

    Med karboneringssukkeret så klokker min versjon inn på 7,5% ABV (alternativ formel). Lavkarbo øl med effekt... :p
     
  10. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Spent på dette! Min forrige batch er ca 3.5 tror jeg, og jeg mener den hadde tålt enda litt. Tror jeg kjører den på champagne-flasker neste gang.
     
    PetterL liker dette.
  11. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Bare å sende adressen din på melding så kan jeg sende noen flasker når de er klar. Det er denne inspirerende tråden som fikk meg igang på Saison brygging igjen etter en alt for lang pause.
     
    bjartenataas, cjohansen og Daggis liker dette.
  12. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Klok av skade. Saison til randen. Starter ramping på 17 - 28 ℃ over 4 dager. [​IMG]
     
    loebrygg, Daggis, LarsUlv og 2 andre liker dette.
  13. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Hvorfor ikke blow-off slange?
     
    Daggis liker dette.
  14. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Siden denne skal opp til 28 grader, størkner ofte gjær i blow-off-slangen. Jeg vil da heller ha det 'hurtig' ut av gjærlåsen og ned i bøtta...
     
    LarsUlv liker dette.
  15. Aasbrygg

    Aasbrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Følling
    Hvorfor ikke større gjæringskar?
     
    Daggis liker dette.
  16. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Min erfaring er at denne rakkeren ikke skummer så fælt. Jeg har kjørt relativt fult kar og aldri sett sporet av gjær på utsiden av tanken.
     
  17. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Vil gjerne se bilde fra det andre døgnet :eek:
     
    loebrygg liker dette.
  18. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Fikk litt for bra utbytte på No-Sparge. Det var ikke meningen at det skulle bli så fullt.
    Den oppfører seg meget sivilisert. Har ikke brygget med BE-134 før, så jeg tok ingen sjangser. Null-tull så langt.
    Lukter himmelsk
     
  19. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Har du fule gjæringskar du? ;).
     
    cjohansen og erikraude liker dette.
  20. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Jeg er IKKE skapt for flaskekarbonering..... Prøver å vente tålmodig men er helst vant til 3 bar / 1 døgn type karbonering :p
     

Del denne siden