1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Saison ala Glazen Toren Saison d'Erpe-Mere

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av cjohansen, 2 Aug 2019.

 1. NoxMulder

  NoxMulder
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Oslo
  Jeg brygget en saison forrige fredag
  Dupont tror jeg ikke lagrer sin saison særlig lenge. 5 dager fermentering som avbrytes ved å kjøle ned ølet slik at det blir bittelitt sukker igjen (stalling who? T.C. Stalling?) - to uker modning - sentrifugering og bright tank(vet ikke hvor lenge), så 6-8 uker for flaskekarbonering/modning (23 grader) før det selges. Det er jo lengre enn mye annet øl, men ikke direkte lenge. Men jeg er enig i at saison blir veldig godt når det har blitt lagret lenge. For noen år siden, når jeg brygget saison ofte, drakk jeg mye saison over et halvt år gammel. Det var jo som å leve i en godteributikk.

  Nå finnes det mer saison enn Dupont, men det er hvertfall ståa på lagring hos de som lager det som har vært benchmarken for saison. Glazen Toren er også knallgod, og blant toppen av de klassiske lyse, knusktørre belgiske jeg har smakt.

  Forøvrig er saison en ganske tilgivende stil å brygge i mine øyne, hvis man lager de med enkle maltoppskrifter og lagrer det litt. Jeg brygget ofte 90/10 pilsner- og hvetemalt, 30ish IBU, med forskjellig single hop hver gang, alt fra amerikansk fleskhumle til tettnang. Det meste har fort blitt fint og avrundet etter noen mnd på flaske, til tross for å vøre sprikende og spiss når de var ung.

  Jeg har en med 72,5 % Pils, 20 % speltflak,7,5 % Vienna og en dæsj syremalt, med WLP565 som jeg brygget på fredag og den er nede i 1,007, og har fremdeles litt aktivitet i gjærlåsen. Den har blitt kjørt opp til 30 grader, noe jeg har hatt suksess med før. Har ikke brygget med speltflak, og heller ikke så stor andel umaltet korn, så det blir morsomt å teste.

  Saison med høy OG tror jeg har godt av en andre runde med oksygen. Jeg har gjort det flere ganger, og ølet (når WLP565 benyttes) blir hvertfall ikke verre av det.

  Sorry hvis jeg gikk off topic!
   
  cjohansen, Øllevill og Finn Berger liker dette.
 2. Øllevill

  Øllevill
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Tønsberg
  Min første De Glazen i dag. Ukomplisert og god, overraskende bra. Tror jeg har fått litt smaken på saison igjen - var litt lei. Hallertau-biten i aromaen hever denne veldig! Må brygges.
   
 3. Jo

  Jo
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Askøy
  Jøss. Er på besøk hos foreldrene mine, som egentlig bare drikker pils. Og så fant jeg denne i boden :) [​IMG]

  Sent fra min VOG-L29 via Tapatalk
   
  Daggis, msevland, Finn Berger og 4 andre liker dette.
 4. msevland

  msevland
  Expand Collapse
  Fylkesleder Oslo
  Fylkesstyre

  Etter at @cjohansen laget denne tråden om Saison, måtte jeg også forsøke meg. Det er en stilart jeg ikke har brygget før, selv om jeg liker den godt (når den blir brygget bra :) )
  Den står nå på fat, og skal få stå der i noen måneder. Når fatet var breddfult, fikk jeg nok til 4 flasker som ble satt på badet. I dag var det karboneringstest - noe som er helt meningsløst siden 95% av ølet er på fat :)
  Fantastisk. Den er altfor ung, men smaker allerede nå fabelaktig. Et meget bra utgangspunkt for det som kan bli juleøl #2.
  Vil rette en stor takk til cjohansen for grundig fotarbeid og fremragende formidlingsevne. Dette har inspirert svært mange av av oss.
  Legger ved gjæringsforløpet.
  [​IMG]
   

Del denne siden