Min var ganske lenge stabil rundt 1.007 -1.006 før jeg flaska etter 2 1/2 uker
har enn så lenge gått greit
krysser fingrene får at jeg ikke får hastverk med å drikke opp alt på slutten
Hvordan flokulerer denne gjæren?
Min var ganske lenge stabil rundt 1.007 -1.006 før jeg flaska etter 2 1/2 uker
har enn så lenge gått greit
krysser fingrene får at jeg ikke får hastverk med å drikke opp alt på slutten
Jeg karbonerer min til 3.2 vol og bytter ølslangen til en 3mm ID på 2 meter, opp fra 150 cm. Kanskje blir det mottrykksfylt noe på flaske, får se. At flaskene holder hadde jeg ikke vært det minste redd for, da har du pysete flasker i tilfelle.
Hvordan flokulerer denne gjæren?
Som en stein. Kan helle av flaska 2-3 ganger uten å forstyrre gjæren på bunn.Hvordan flokulerer denne gjæren?
12g/l på siste batch, ca 3.5. Vol. Ittno stress. Men tør ikke å gå så mye høyere på vanlige halvlitere.Hvor høyt tør folk her å karbonere på flasker? (Gjenbruks, ikke «engangs») var litt fristet å gå noe høyere enn 3,0 CO2 volumer men har ingen erfaring med det fra før
Hva var OG? Hvis du har bikka 90% attenuering så begynner det nok å nærme seg. Jeg har gitt den 3 uker, da det virker som om den bruker litt tid på innspurten.Og hvor langt ned bør BE 134 gjære ned før jeg tørr å flaske. Tok en test i dag. Dunken har stått i 2 uker. SG 1.004.
Hva var OG? Hvis du har bikka 90% attenuering så begynner det nok å nærme seg. Jeg har gitt den 3 uker, da det virker som om den bruker litt tid på innspurten.
Og det gjør co2 vols?
Jeg synes det virker mer naturlig og enklere å defiere det i g/l iallefall. Volumes kommer fra amerikanerne.
@PetterL
Jeg skrev volumer, ikke volumes. Og ja CO2 volumer (liter CO2 per liter øl) er selveste måleenheten på karboneringsnivå. Gram sukker per liter øl gir ikke samme karboneringsgrad på øl gjæret på forskjellige temperaturer. Kaldere gjæring vil gi noe høyere karbonering totalt sett og vice versa.
Jeg. Og det er ganske vanlig, spør tyskerne.Hvem bruker gram CO2 pr liter som enhet for karbonering?
Jeg. Og det er ganske vanlig, spør tyskerne.
Håpløs greie ifht å bare kalle det g/l. Hvor mange gram co2 bruker du til å karbonere et øl til x karbonering? Du kjøper vel gram co2, eller kjøper du «volumer» co2? Dette er så straight up metrisk som det kan bli. Hvis du ikke støtter det men metrisk ellers så greit. Have fun med å overkomplisere ene greia.Mens resten av verden bruker den enhetsløse formelen volum/volum som funker like godt om en regner i ml, l, gallons, quarts eller hva en måtte finne på. Tyskere er sære på mange nivåer, også innen brygging.
Syns det er sytalaust jeg å bare ha på ønsket trykk ved gitt temperatur. Veit cirka hvor lenge tanken holder, så bytter jeg gassflaske når jeg ser nåla faller ned mot rødt på manometeret.Have fun med å overkomplisere ene greia.
Syns det er sytalaust jeg å bare ha på ønsket trykk ved gitt temperatur. Veit cirka hvor lenge tanken holder, så bytter jeg gassflaske når jeg ser nåla faller ned mot rødt på manometeret.
Mange mener at primærnåla ikke har noen funksjon. Vel, den har faktisk det, fordi som regel så flytter man ikke tanken mellom ambient og kjøleskap. Og den kan være en helt safe indikator på at man begynner å gå tom for gass. Selv om den er temp-avhengig yadayada.
...
Ølet til Glazen Toren er som en Saison skal være - hardt karbonert. Jeg er usikker på volumer, men du bør nok sikte deg inn på minst 3vol.
...