Saison - Gahr

http://hobbybrauer.de/modules.php?name=eBoard&file=viewthread&tid=16463&page=2 Brukeren "Seed7" forteller at han på forespørsel har fått bekreftet fra Danstar at Belle Saison er en diastaticus. Det har også en av deltakerne på forumet her fått (@Oberstbräu?), men jeg finner ikke igjen tråden nå.

At Belle Saison er en temmet variant av denne villgjæren - som du kan lese litt om her: http://homebrewingfun.blogspot.no/2012/11/yeast-project-ram-4.html - mener jeg er udiskutabelt. At wyeast3711 også er diastaticus klarer jeg ikke for øyeblikket å gjøre til mer enn "noe jeg har lest" (men jeg er veldig sikker på at jeg har lest det flere steder). 3711 stammer antakelig fra Brasserie Thiriez (http://allaboutbeer.com/brasserie-thiriez/), og hvis 3711 og Belle har samme opphav, kommer selvfølgelig Belle derfra, også:). (Gjærfabrikantene er generelt lite villige til å fortelle hvor gjærtypene deres kommer fra, så vidt jeg vet.)

Det som er diskutabelt, er selvfølgelig hvor skummelt det er å bruke villgjærtyper i heimen. Men jeg tenker at det kan være god grunn til å være ekstra forsiktig.

Takk skal du ha! Her var det en del godsaker å bryne seg på!
 
Er det noen som kan gi meg et enkelt kort kurs i cold crach. Jeg har noen brygg bak meg og har vel ennå ikke opplevd hverken kjøletåke eller annet som har gjort ølet uklart - så jeg er vel usikker på om jeg har behov. Nyttig å vite uansett!
 
Jeg hadde heller ikke problem med å få ølet klart før jeg begynte med cc.
En av fordelene med cc er at gjærkake med humlerester og trub komprimeres når den blir kald. Og føles fastere. Får da mindre trub med over på fat og flasker.

Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
 
Det enkleste cc kurset er vel å sette bøtta (litt høyt) en ukes tid i kjøleskapet.

@Finn Berger , litt kverulering en regnfull søndag.
Hvem av de andre ølgjærene kommer, fra naturens side, tam gjærstamme?
 
Det enkleste cc kurset er vel å sette bøtta (litt høyt) en ukes tid i kjøleskapet.

@Finn Berger , litt kverulering en regnfull søndag.
Hvem av de andre ølgjærene kommer, fra naturens side, tam gjærstamme?

Touché:). Jeg skulle selvfølgelig sagt at det er en temmet sccharomyces cerevesiae var. diastaticus.

Til mitt forsvar: Denne gjæren er kjent som en villgjær av det ondartede slaget - så det er ikke helt bak mål å understreke at vi snakker om en temmet variant av den.
 
Takker for det, men når ølet da har fått de nødvendige dagene i kjøleskap - skal så temperaturen opp igjen til romtemperatur før man setter igang med karbonering på tradisjonelt vis?
 
Selv stikker jeg om fra gjæringsbøtta som står i kjøleskapet til ny bøtte med sukkerlake.
Tapper fra denne gjennom kran og flaskefyller til flasker.
Korker og setter ølet i rom på 18-20 grader. Litt høyere hvis jeg har det travelt.
 
Tilbake
Topp