http://hobbybrauer.de/modules.php?name=eBoard&file=viewthread&tid=16463&page=2 Brukeren "Seed7" forteller at han på forespørsel har fått bekreftet fra Danstar at Belle Saison er en diastaticus. Det har også en av deltakerne på forumet her fått (@Oberstbräu?), men jeg finner ikke igjen tråden nå.
At Belle Saison er en temmet variant av denne villgjæren - som du kan lese litt om her: http://homebrewingfun.blogspot.no/2012/11/yeast-project-ram-4.html - mener jeg er udiskutabelt. At wyeast3711 også er diastaticus klarer jeg ikke for øyeblikket å gjøre til mer enn "noe jeg har lest" (men jeg er veldig sikker på at jeg har lest det flere steder). 3711 stammer antakelig fra Brasserie Thiriez (http://allaboutbeer.com/brasserie-thiriez/), og hvis 3711 og Belle har samme opphav, kommer selvfølgelig Belle derfra, også. (Gjærfabrikantene er generelt lite villige til å fortelle hvor gjærtypene deres kommer fra, så vidt jeg vet.)
Det som er diskutabelt, er selvfølgelig hvor skummelt det er å bruke villgjærtyper i heimen. Men jeg tenker at det kan være god grunn til å være ekstra forsiktig.
Takk skal du ha! Her var det en del godsaker å bryne seg på!