Denne oppskriften ser grei ut for meg, Det er en wienerøl med 100% wienermalt, og kraftig humling. Utafor definisjonen, men jeg henta inspirasjon fra
denne podcasten, der Brad Smith har forfatteren av ei ny bok om wienerøl, Andreas Krennmair, på besøk. Han brygger wienerøl med bare wienermalt, og bare Saaz, og 40 IBU. Det synes jeg høres veldig bra ut - bortsett fra at 40 IBU med den Saaz-humla jeg har, ville blitt grønnsaksuppe
. Så jeg må bruke noe Magnum, men 100 gram Saaz @ 30 er jeg spent på effekten av.
Og 1.046, FG 1.011, 4,7% ABV. 40 IBU. 10 EBC (Norbrygg krever minst 16
). 1,5 ts sulfat og ditto klorid. Meske på 63-65 + 72.
Malt til 32 liter før tapping
5,8 kg wienermalt
0,2 kg syremalt
Humle
20 gr Magnum @ 60
100gr Saaz @ 30
Gjær
Imperial L17 Harvest