Finn Berger
Moderator
Hei folkens - mens 35 liter med Engelsk Golden Ale ala Finn koser seg i gjæringskaret, blir det tid for å tenke lit på en Porter. Det blir min første Porter og har derfor basert meg på oppskriften jeg fant in Brewfather Appen (Ølbrygging) - men har skalert opp til 35 liter.
Jeg er lit usikker på vannprofilen, kanskje dere har lyst å hjelpe meg lit der.
Vis vedlegget 46937
Vis vedlegget 46938
Dette er en stil jeg ikke har noe forhold til, men den er her justert med vekt på å aksentuere humlebitterhet og tørrhet - som en klassisk amerikansk IPA. Det er sikkert "riktig", det, og hvis det er i tråd med hva du ønsker, så følger du oppskrifta. Det blir 3 ts kalsiumsulfat og 1,5 ts kalsiumklorid, som jeg ville blandet i vannet på forhånd.
Ønsker du en profil mer likt en britisk porter, hadde jeg lagt meg på 1,5 ts av hvert salt. (Det er kanskje en ide å erstatte noe av kalsiumkloridet med magnesiumklorid - magnesium skal være bra i mørke øl.)
Jeg må innrømme at jeg ikke skjønner alt i det skjemaet der. Det er et system jeg aldri har vært borti. Jeg er ellers enig i det @Aruzaa sier.