Finn Berger
Moderator
Etter et innspill fra @erikraude : Julemild september 2020
OG 1.046 (82% effektivitet, batch sparge), FG 1.016 (66% utgjæring), ABV 4%. IBU 20. Meske på 71 grader. 50 ppm klorid og sulfat, tilsettes i kok.
Dette skulle bli et øl å hygge seg med uten at det blir uhyggelig for eventuelle tilstedeværende barn.
Krydring er ikke mi greie; men her er det både kakao og appelsin. Det tar jeg gjerne i mot innspill på.
Malt til 30 liter før tapping
3.60 kg Maris Otter
0,54 kg Simpsons Aromatic 60
0,40 kg Amber
0,40 kg Simpsons Heritage 180
0,40 kg Crisps Crystal 240
0,20 kg Simpsons Brown 560
0,06 kg Black malt
Krydder
Skall av 3 appelsiner @ 5
150 gr ristede kakaonibs (150 grader varmluft i 10-12 minutter) dag 3 av gjæringa.
Humle
50 gram First Gold @ 30
Gjær
Imperial A09 Pub
OG 1.046 (82% effektivitet, batch sparge), FG 1.016 (66% utgjæring), ABV 4%. IBU 20. Meske på 71 grader. 50 ppm klorid og sulfat, tilsettes i kok.
Dette skulle bli et øl å hygge seg med uten at det blir uhyggelig for eventuelle tilstedeværende barn.
Krydring er ikke mi greie; men her er det både kakao og appelsin. Det tar jeg gjerne i mot innspill på.
Malt til 30 liter før tapping
3.60 kg Maris Otter
0,54 kg Simpsons Aromatic 60
0,40 kg Amber
0,40 kg Simpsons Heritage 180
0,40 kg Crisps Crystal 240
0,20 kg Simpsons Brown 560
0,06 kg Black malt
Krydder
Skall av 3 appelsiner @ 5
150 gr ristede kakaonibs (150 grader varmluft i 10-12 minutter) dag 3 av gjæringa.
Humle
50 gram First Gold @ 30
Gjær
Imperial A09 Pub