Nordlands
Norbrygg-medlem
Jeg kommenterte tidligere at jeg syntes det virket som du hadde beregnet for mye sulfat i forhold til klorid, sammenlignet med anbefalingen fra Brewfather. Dersom du reduserer tilsetningen av gips (som senker pH) til å gi nærmere nedre anbefaling 50 ppm Ca, og samtidig øker mengden natron til du når øvre anbefaling 160 ppm HCO3 vil du i sum heve pH omtrent 0.15 til 5.4. Om du vil heve pH mer må du nok gå utenfor noen av verdiene Brewfather anbefaler, på Gahr sin liste er det f.eks. bare 4 g kritt og 2 g natron per 10 liter vann for Porter og Stout, det vil gi høy pH og innhold av kalsium, men tilfører ikke noe sulfat eller klorid.Dette blir en utfordring - må lese meg lit opp her slik at jeg vet (kanskje ;-))hvordan jeg kan øke pH’n ute å ødelegge resten.
Sent from my iPhone using Tapatalk