16% choco i RIS (Odin’s Tpple). Funka knall der
Ikke noe problem å bruke mys sjoko-malt, men det smaker ikke mer sjokolade av den grunnen. Snarere tvert i mot.
Det er ikke sikkert mer sjoko-smak i en Odins hadde smakt bedre
Jeg synes roasted barley er vesentlig forskjellig fra sjokomalt. Jeg er mye mer forsiktig med roasted barley. Man får lett en dominerende "brent" smak om det blir for mye av den.I tillegg er det litt RB der også
Tror rundt 20% tilsammen
Mye sjokoladesmak
Ser helt kurrant ut, men hvorfor står spraymalt med så mange ???????
Tror kanskje jeg hadde bytta ut den gjæren. Har selv ikke så god erfaring med den, men det er mange år siden, og den gang var jeg kanskje heller ikke så god brygger
Du får jo legge den inn i en kalkulator og se hva OG blir
Om du vil bruke spraymalt eller erstatte med malt er opp til deg
Planlegger for en APA - Det skall være en basis APA etter hvert tenkte jeg å prøve forskjellige humle metoder, uten å endre for mye på vann/malt/mesking osv. På BYO beskrives det en del morsomme varianter som jeg har lyst til å prøve meg på.
Tviller på første humle profilen og lurte på om dere har et forslag for en frisk humle profil som passer en moderne, basic APA.
Vis vedlegget 47295
Planlegger for en APA - Det skall være en basis APA etter hvert tenkte jeg å prøve forskjellige humle metoder, uten å endre for mye på vann/malt/mesking osv. På BYO beskrives det en del morsomme varianter som jeg har lyst til å prøve meg på.
Tviller på første humle profilen og lurte på om dere har et forslag for en frisk humle profil som passer en moderne, basic APA.
Vis vedlegget 47295
Jeg hadde forskjøvet hopstand fra 90 til 80 ℃.
Synes det blir svært mye vannjustering.
Takk - enig med deg ang. vannjustering og skall se litt nærmere på det. Men må ha riktig Sulfate/Chloride ratio.
Natron ville jeg i alle fall ha droppet, og så ville jeg heller tilsatt litt mer kalsiumsulfat enn å bruke magnesiumsulfat. Tilføring av magnesium er stort sett ikke nødvendig, og med kalsiumsulfat får du også økt nivået av kalsium, som gjæren setter pris på.
------
Bare hyggelig folk her - det stiller jeg pris på altså !
Har gjort en del endringer basert på deres feedback - set sånn ut nå:
Vis vedlegget 47301