Hvordan ser denne ut? Har brygget flere IPA/APA og nesten hver gang med Citra. Nå er jeg litt lei Citra.. Har derfor lyst til å prøve meg på en singel hop med Amarillo. Amarillo har blitt en liten favoritt så jeg har trua. Målet er en middels kraftig, klassisk IPA. Maltbase lånt fra Bryggselv-oppskrift, så den tror jeg skal være ganske grei.
Derfor mest interessert i kommentarer på humleskjema. Mer til tørrhumling? Mindre på 15 og mer på 5 eller 0 min? Alle innspill tas i mot med takk
Boil Time: 90 min
Batch Size: 23 liters (fermentor volume)
Boil Size: 29 liters
Boil Gravity: 1.047
Efficiency: 65% (brew house)
STATS:
Original Gravity: 1.060
Final Gravity: 1.013
ABV (standard): 6.14%
IBU (tinseth): 65.94
SRM (morey): 11.56
FERMENTABLES:
6.1 kg - United Kingdom - Maris Otter Pale (91%)
300 g - German - Munich Dark (4.5%)
300 g - United Kingdom - Crystal 90L (4.5%)
HOPS:
40 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.6, Use: Boil for 60 min, IBU: 38.89
40 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.6, Use: Boil for 15 min, IBU: 19.3
40 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.6, Use: Boil for 5 min, IBU: 7.75
50 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.6, Use: Dry Hop for 5 days
MASH GUIDELINES:
1) Infusion, Temp: 66 C, Time: 60 min, Amount: 24 L
Starting Mash Thickness: 3.6 L/kg
YEAST:
White Labs - California Ale Yeast WLP001
Starter: No
Form: Liquid
Attenuation (avg): 76.5%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 20 - 22.78 C
Fermentation Temp: 18 C
Tilsettes:
CaSO4 (skyllevann):3,9 gram / 1 strøken teskje
CaSO4 (meskevann):6,9 gram / 1,7 strøken teskje