"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Noen som har erfaring med å lage APA med vanlig malt- og humlesammensetning, men gjæret med pilsgjær (på pilsgjæringstemperatur)? Eller vil det bli for beskt og endimensjonalt med den mengden humle, slik at det er bedre å humle mer konservativt?
 
Blir velnærmest som en India Pale Lager da, om du like vel bruker mengder pilsnermalt (som jo ofte brukes i både apa og ipa)
 
Hvordan ser denne ut egentlig? Det jeg er mest spent på er om vi får plass til alt kornet i meskekjelen. Litt halveis hjemmemekket oppskrift uten noen spesiell kunnskap til å begrunne valgene. Lest litt på nett samtidig som vi laget oppskriften.


ris-1.jpg
 
Hva er effektiviteten på vanlige brygg? Mistenker at den effektiviteten som er satt opp der blir langt fra oppnådd.
Hvorfor proteinsteget?
 
Akkurat meskingen har jeg ikke landet helt på enda, men tror bare det blir 65° og utmesk. Er bare beersmith preset det skjem som ligger der nå. Ligger på mellom 75-80% effektivitet til vanlig. Hva er vanlig og lande på med såpass store øl?
 
Akkurat meskingen har jeg ikke landet helt på enda, men tror bare det blir 65° og utmesk. Er bare beersmith preset det skjem som ligger der nå. Ligger på mellom 75-80% effektivitet til vanlig. Hva er vanlig og lande på med såpass store øl?

Hvis du ikke tukler med vannvolum og koketid så kan du vel senke 10-15%
 
Tenkte å lage en svart greie i morgen.

Basen til Birger, men skalert ned til 1.050 (trenger gjæren videre). Så, dytte oppi Mandarina Bavaria 1.5g/30min og toppe opp til BU:GU = 0.8 / 40IBU.

Bare å helle ut før det er brygget? Kan ikke huske å ha brukt mandarina bavaria før, men det er vel ikke spes punch i den, men vil ikke at den skal være frisk-frisk som en IPA, men ligge som et teppe i bakgrunnen, men det er vel mer dette mandarinske preget som ligger i navnet jeg er ute etter.

007, uten starter, iik.
 
Neida, det er en subjektiv mening
hvis du er ute etter mandarin preget og har troa på den humla så
kjør på
 
Neida, det er en subjektiv mening
hvis du er ute etter mandarin preget og har troa på den humla så
kjør på

Har egentlig ikke trua på noe jeg ikke har testet før. Er jo litt dust å bruke en humle jeg ikke har laget en SH av tidligere.. Spørsmålet er mer hvor mye er nok..

Kanskje jeg bare skal gå for en tradisjonell vri med noe Target eller challenger eller noe.
 
Jeg feiger ut, er ikke vits i å gamble selv om dette er et øl uten betydning.

Da blir det tradisjonelle britiske humler som jeg finner ut av under mesking i morgen.
 
Hehe, det var den jeg eeegentlig ville dytte opp der, men fikk ikke tak i den på en dags varsel.

Neida, ølet er for at dama skal få noe "kaffi" å styrke seg på, og jeg skal få gjær å leke med videre.

"ølet er for at dama skal få noe "kaffi" å styrke seg på" - og du kaller det "uten betydning"o_O
:D:confused:
? Vi får håpe hun ikke leser forumet:p.

Synd med BX - :pdet er ei humle jeg har fått sans for, sjøl om jeg ikke bruker den så ofte.
 
Hehe, det var den jeg eeegentlig ville dytte opp der, men fikk ikke tak i den på en dags varsel.

Neida, ølet er for at dama skal få noe "kaffi" å styrke seg på, og jeg skal få gjær å leke med videre.

"ølet er for at dama skal få noe "kaffi" å styrke seg på" - og du kaller det "uten betydning"o_O
:D:confused:
? Vi får håpe hun ikke leser forumet:p.

Synd med BX - :pdet er ei humle jeg har fått sansen for, sjøl om jeg ikke bruker den så ofte.
 
Ingen øl er betydningsløse;).

Har du overveid Bramling Cross?
Jeg testet BX i mange øl. Grunnen var den påståtte solbærsmaken. Jeg er glad i solbær og tenkte dette måtte fungere. Men selv om jeg gjenkjenner bittersmaken fra solbær, så har jeg kommet til at et modent solbær er en delikat balanse mellom den karakteristiske bitterheten, sødme og en fyldig bærsmak. BX har ikke alt dette og for meg blir det bare en litt sær bitterhet. Jeg har fortsatt ambisjon om å få til en mørk øl med en del sødme og maltfylde hvor BX skal få en viktig rolle, men jeg trenger nok mer erfaring med å bygge maltbaser (som nok er det jeg er dårligst på) før jeg gir meg i kast med den utfordringen.
 
Jeg testet BX i mange øl. Grunnen var den påståtte solbærsmaken. Jeg er glad i solbær og tenkte dette måtte fungere. Men selv om jeg gjenkjenner bittersmaken fra solbær, så har jeg kommet til at et modent solbær er en delikat balanse mellom den karakteristiske bitterheten, sødme og en fyldig bærsmak. BX har ikke alt dette og for meg blir det bare en litt sær bitterhet. Jeg har fortsatt ambisjon om å få til en mørk øl med en del sødme og maltfylde hvor BX skal få en viktig rolle, men jeg trenger nok mer erfaring med å bygge maltbaser (som nok er det jeg er dårligst på) før jeg gir meg i kast med den utfordringen.

Jeg har aldri vært i stand til å kjenne noe solbærsmak eller -aroma fra BX, jeg heller. Jeg er faktisk ute av stand til å karakterisere smaken/aromaen av den på noen fornuftig måte. (Men så har jeg aldri gått noe vinsmakerkurs, heller;).) Det smaker og lukter BX, ganske enkelt:p. Litt spesielt, og jeg måtte venne meg til det, men jeg synes det er en fin avveksling - i en mild, f.eks.. Kanskje særlig i en mild, når jeg tenker meg om:).
 
Hvordan ser denne ut? Har brygget flere IPA/APA og nesten hver gang med Citra. Nå er jeg litt lei Citra.. Har derfor lyst til å prøve meg på en singel hop med Amarillo. Amarillo har blitt en liten favoritt så jeg har trua. Målet er en middels kraftig, klassisk IPA. Maltbase lånt fra Bryggselv-oppskrift, så den tror jeg skal være ganske grei.
Derfor mest interessert i kommentarer på humleskjema. Mer til tørrhumling? Mindre på 15 og mer på 5 eller 0 min? Alle innspill tas i mot med takk :)

Boil Time: 90 min
Batch Size: 23 liters (fermentor volume)
Boil Size: 29 liters
Boil Gravity: 1.047
Efficiency: 65% (brew house)

STATS:
Original Gravity: 1.060
Final Gravity: 1.013
ABV (standard): 6.14%
IBU (tinseth): 65.94
SRM (morey): 11.56

FERMENTABLES:
6.1 kg - United Kingdom - Maris Otter Pale (91%)
300 g - German - Munich Dark (4.5%)
300 g - United Kingdom - Crystal 90L (4.5%)

HOPS:
40 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.6, Use: Boil for 60 min, IBU: 38.89
40 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.6, Use: Boil for 15 min, IBU: 19.3
40 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.6, Use: Boil for 5 min, IBU: 7.75
50 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.6, Use: Dry Hop for 5 days

MASH GUIDELINES:
1) Infusion, Temp: 66 C, Time: 60 min, Amount: 24 L
Starting Mash Thickness: 3.6 L/kg

YEAST:
White Labs - California Ale Yeast WLP001
Starter: No
Form: Liquid
Attenuation (avg): 76.5%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 20 - 22.78 C
Fermentation Temp: 18 C

Tilsettes:
CaSO4 (skyllevann):3,9 gram / 1 strøken teskje
CaSO4 (meskevann):6,9 gram / 1,7 strøken teskje
 
Tilbake
Topp