Første Weissbier og første gang med ferkgjær.
Trenger litt råd og tips her.
Har skaffet meg WL 380 siden den vistnok lager mindre banansmak.
Tenkte
Hvete 2,5 kg
Pilsner 2,5 kg
Tettnanger både som bitter og aromahumle, til rett IBU.
Noen spørmål:
Pilsnermalt vs. Palemalt i hvete øl. Har ikkje klart å lese meg opp til hva den definitive forksjellen blir, men skal unasett bruke pilser nå. Fordi eg ikkje har bryggget med det før.
Noen oppgir at pilsenermalt skal koke i 60 minutt i hveteøl, mens de fleste skriver at pilsner "alltid" skal koke i 90 min.
Hva gjør jeg? 90 min?
Bør eg evt ha litt Vieanna malt i også?
Mesking: Ser
@Finn Berger og andre snakker om ferulsyresteg på 43-44 grader.
Videre mesking er eg da usikker på 66 grader? Totalt i 1 time?
Spent på ferksgjæren, krysser fingrene. Ser eg bør ha den iallefall under 20 grader om eg skal unngå for mye banan.