Hmmm. Kanskje hive litt wienermalt i den? Og evt bytte ut Maris oter med noe bra pilsnermalt?Pilsner og vienna, generelt lyse typer gir honning. Viennaen min smaker omtrent bare honning og humle pr nå, på vei mot lagering.
Gjør den? Det sier ikke beskrivelsen til bryggselv noe om. Verdt å merke seg. Noen som kan si noe om honningpreget på Carahell og cara red, evt andre cara-varianter?
Interessant. Andre som har noen tanker om hvilken caramalt som gir best honningpreg?Fra et annet forum:
http://forum.germanbrewing.net/viewtopic.php?t=544&start=10
"I recently did a round of 10 LoDO mini mashes with a bunch of different malts because I wanted to chronicle some tasting notes all in one session and side by side. These are just wort tasting notes, not final beer.
All mashes were adjusted to 5.2 pH with an appropriate amount of acidulated malt and mashed at about 150 F for approx 30 min. Each mash was 25g malt into 100 ml water.
Base malts:
100% Pilsner (Best Malz): Crisp, fresh bread, hot cereal, malt-o-meal, bit of corn flakes
100% Vienna (Weyermann Barke): Pie crust, croissant, pastries
100% light Munich (Best Malz): Raisin bran flakes, bread crust, graham cracker, slight toast.
Specialty malts: 20% specialty malt, 80% pilsner
Carafoam (Weyermann): Tastes exactly like Pez candy
Carahell (Weyermann): Bright, honey-like, almost fruit juicy sweetness
Carared (Weyermann): Hard candy-like sweetness, bit of toffee, not as bright as Carahell
Caramunich 1 (Weyermann): Sour, caramel, mild dry fruit
Caramunich 2 (Weyermann): Sour, nutty, burnt caramel, mild dry fruit
Carabohemian (Weyermann): Sour, burnt toast, chocolate, prunes, dried fruit
Melanoidin malt (Wyermann): Grape nuts cereal, amped-up munich malt. Not overpowering at all at 20%"
Hei!
Har aldri komponert en IPA fra bunnen av og lurt epå om det var noen kommentarer på dette forsøket. Ønsket meg en lettdrikkelig frisk sak i det nedre spektrumet for stilen, både når det gjelder IBU og ABV. I tillegg vill jeg prøve å få et frisk sitronpreg på den.
Sturlas Sure IPA
OG: 1.056
FG: 1.011
ABV: 5,9 %
IBU: 49
Malt
4,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 69,6 %
0,75 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 2 13,0 %
0,50 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 3 8,7 %
0,50 kg Rye Malt (9,3 EBC) Grain 4 8,7 %
Humle
25,00 g Magnum [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 29,6 IBUs
15,00 g Equinox (HBC 366) [16,10 %] - Boil 15,0 min Hop 6 11,8 IBUs
15,00 g Lemondrop [6,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 4,4 IBUs
0,30 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 8 -
10,00 g Equinox (HBC 366) [15,00 %] - Boil 5,0 min Hop 9 2,9 IBUs
10,00 g Lemondrop [6,00 %] - Boil 5,0 min Hop 10 1,2 IBUs
Gjær
2,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001)
Dry hopping
Amt Name Type # %/IBU
10,00 g Equinox (HBC 366) [15,00 %] - Dry Hop 6,0 Days Hop 13 0,0 IBUs
10,00 g Lemondrop [6,00 %] - Dry Hop 6,0 Days
Lys krystall vil gi honning-pregInteressant. Andre som har noen tanker om hvilken caramalt som gir best honningpreg?
Lys krystall vil gi honning-preg
Finn, da. Første svaret jeg fikk var fra @Miguel som ba meg droppe all melanoidinmalt (jeg hadde opprinnelig med en del). Hva skal jeg gjøre når dere to motsier hverandre?Du kan prøve melanoidinmalt, også. Det beste ville antakelig ha vært "Honey malt" fra canadiske Gambrinus, men det tror jeg ikke er å få tak i her. Aromatic fra Bestmalz kan være et alternativ.
Godt poeng. Røsslyngen blomstrer jo over tid, så her kunne vi testa to mulige oppskrifter opp mot hverandre.Lage to batcher
Du kan prøve melanoidinmalt, også. Det beste ville antakelig ha vært "Honey malt" fra canadiske Gambrinus, men det tror jeg ikke er å få tak i her. Aromatic fra Bestmalz kan være et alternativ.
Og så nordisk malt, da! Rett opp i vikinggata!Har ikke vikingmalt noe her? [emoji56]
https://www.midtbrygg.no/products/honningmalt
Sent from my iPad using Tapatalk
Og så nordisk malt, da! Rett opp i vikinggata!
Honnikorn, ja... Finnes det i butikken lenger?Hey .. I used to b blonde.. .. and a viking.. ellers så kan det nevnes, som en digresjon, at i de "o-store grønne skoger" her rundt Mjøsa nå har et eget malteri:
https://www.gulesider.no/f/stor-gaalaas-gård-arne-bøhmer:84586073... evnt www.maltmons.no.. skulle vært gøy å bedt bøhmern få en utfordring. " Lag et par sekker med "honneycorn" [emoji481][emoji1309]
Sent from my iPad using Tapatalk
Honnikorn, ja... Finnes det i butikken lenger?
Finn, da. Første svaret jeg fikk var fra @Miguel som ba meg droppe all melanoidinmalt (jeg hadde opprinnelig med en del). Hva skal jeg gjøre når dere to motsier hverandre?
Jeg bruker litt melanoidinmalt i bjørkeølet og er egentlig veldig fornøyd med det der, men er usikker på om det er akkurat det jeg leiter etter her.Uff da. Foholdt meg bare til forslaget om lys krystall for å få honningpreg - som jeg forøvrig slett ikke skal ta avstand fra. Miguel har vel hatt dårlige erfaringer med melanoidin som erstatning for dekoksjon. Og du skal ikke bruke så veldig mye av det, sjøl om Bestmalz sier du kan gå opp til 50%. 10%, kanskje, ut fra hva jeg har lest meg til.
Effekten er vel mye den samme som du får av munich, og jeg har brukt mye munich, og heller lite av melanoidin. Jeg har ikke vært ute etter honningsmak så ofte, akkurat. Men jeg har da en pose av stoffet.
13 % krystall er nok godt i overkant, ja. Ellers synes jeg humlekomboen virket spennende. Tror ikke jeg har sett Equinox/Eukanot parret med Lemondrop før. (Generelt er det lite å lese om Eq/Ek.) Elllers er jo en hop-stand eller wp noe som bør vurderes?Hei!
Har aldri komponert en IPA fra bunnen av og lurt epå om det var noen kommentarer på dette forsøket. Ønsket meg en lettdrikkelig frisk sak i det nedre spektrumet for stilen, både når det gjelder IBU og ABV. I tillegg vill jeg prøve å få et frisk sitronpreg på den.
Sturlas Sure IPA
OG: 1.056
FG: 1.011
ABV: 5,9 %
IBU: 49
Malt
4,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 69,6 %
0,75 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 2 13,0 %
0,50 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 3 8,7 %
0,50 kg Rye Malt (9,3 EBC) Grain 4 8,7 %
Humle
25,00 g Magnum [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 29,6 IBUs
15,00 g Equinox (HBC 366) [16,10 %] - Boil 15,0 min Hop 6 11,8 IBUs
15,00 g Lemondrop [6,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 4,4 IBUs
0,30 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 8 -
10,00 g Equinox (HBC 366) [15,00 %] - Boil 5,0 min Hop 9 2,9 IBUs
10,00 g Lemondrop [6,00 %] - Boil 5,0 min Hop 10 1,2 IBUs
Gjær
2,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001)
Dry hopping
Amt Name Type # %/IBU
10,00 g Equinox (HBC 366) [15,00 %] - Dry Hop 6,0 Days Hop 13 0,0 IBUs
10,00 g Lemondrop [6,00 %] - Dry Hop 6,0 Days