Finn Berger
Moderator
Vil dette kunne bli en fruktig, humlete blonde ale? Har brygget med samme malt og meskeskjema før, men med et mer "klassisk" blonde ale humleskjema og det ble ganske godt.
Style: Belgian Blonde
Volume 23 litres
OG 1055
Boil Volume 27 litres
Boil gravity 1047
Alcohol (ABV) 5.9 %
Colour 8 EBC (Golden)
Bitterness 29 IBU
FG 1010
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 4500 g
Wheat Malt 3 EBC 820 g
Caramalt 35 EBC 260 g
Mash schedule
Mash step 53 °C 15 min
Mash step 65 °C 45 min
Mash step 72 °C 15 min
Mash step 77 °C 10 min
Total grain weight for mash: 5580 g
Hops
Aurora 9.5 % 15 g 60 min
Citra 11.0 % 10 g 10 min
Nelson Sauvin 12.0 % 10 g 10 min
Citra 11.0 % 30 g 1 min
Nelson Sauvin 12.0 % 30 g 1 min
Nelson Sauvin 12.0 % 60 g dry
Citra 11.0 % 60 g dry
Fermentation
Fermentation WLP400 Belgian Wit Ale 18 °C 1 days
Fermentation No yeast added 19 °C 1 days
Fermentation No yeast added 20 °C 1 days
Fermentation No yeast added 22 °C 11 days
Innspill mottas med stor takk
Det der må jo bli godt. Eneste kommentaren jeg har, er at du skal være forberedt på noe høyere utgjæring.