http://brygging.no/file/andre/mr.nelson-25-liter.pdf
Ett av de ølsettene jeg liker best. Smaker nesten som Mikkeler sin coop med SAS Plane Ale
Ett av de ølsettene jeg liker best. Smaker nesten som Mikkeler sin coop med SAS Plane Ale
Forbered deg på smak av løk. Det var hva jeg fikk i min da jeg laget liknende. Jeg likte den og har gjort den et par ganger. Det var riktignok en IPA som jeg droppet tørrhumle på.Ja lager ølen fordi jeg har fått anbefalt humlen og vil "lære" meg den.
Så håper det blir ålreit smak
Laget en Simcoe/Mosaic APA i fjor som jeg syntes jeg traff bra med. Den gangen benyttet jeg:
5,5kg Maris Otter
0,15 D-45 candy sirup (denne fordi jeg hadde igjen rester fra en Chimay klone)
Nå tenkte jeg lage liknende igjen men hadde ikke tenkt kjøpe ny pakke D-45. Vil jeg få liknede resultat om jeg bruker 0,75kg Crystal 10L? fra Beersmith ser det ut som jeg da treffer både farge og ABV (gitt samme utgjæring selvfølgelig).
Noen som har erfaring med slike bytter?
Det er vel graff?22 liter first price eplejuice
En 4-liters mesk på 67 grader i 60 minutter:
1/2 kg maris otter
1 kg Aromatic
Koke 20 min
10 gram EKG ved 10 min.
Wyeast 1318
Hva blir dette (bragg?), og hva må jeg endre? Det er tatt nokså rett ut av lufta. Ideen er å lage noe som ikke blir like knusktørt som den cideren jeg lagde på eplejuice og nottingham. Men jeg har ingen ide om maltmengde og humlemengde. Gjæren er det eneste jeg er temmelig sikker på at jeg vil bruke.
Det er vel graff?
Dette er graff.
Vis vedlegget 32005
Problemet med å gi graffitiartister lovlige oppdrag er at de ikke veit når de skal stoppe. Neste gang setter jeg på sirener på anlegget når det er på tide å gi seg.Har sjelden sett verre infeksjon!
Braggot er blanding av honning og malt. Vet ikke hva dette bør kalles, hard cider kanskje. https://www.homebrewersassociation.org/forum/index.php?topic=20907.0
Vanskelig å si hvordan det bli, redtsødme og surhet er ikke lett å spå. Men tipper det er lurt å tilsette gjærnæring et par ganger under primærgjæring. Hvis du googler staggered nutrient additions finner du masse.
Jeg unngår helst gjærnæring under gjæringen fordi jeg mistenker at den bidrar til fusel. Så jeg begrenser bruken til starterne, og jeg setter alltid starter. Her får jeg også noe FAN fra malten.
Interessant, ser ut til at du har rett. http://scottjanish.com/esters-and-fusel-alcohols/
Det forklarer kanskje hvordan mjøden jeg laget endte opp som den gjorde. Tilsetningene bør altså være presise og tilpasset hver enkelt gjærtype.
For øl skal jeg slutte å tilsette næring i kok, kun i starter.
Jeg har ikke visst dette, men har brukt gjærnæring kun i startere når jeg begynte med startere (brukte lenge kun tørrgjær). Logikken min var at hvis jeg pitcher frisk og godt næret gjær, så er det såpass med næringsstoffer i vørteren til å gjøre resten av jobben. Om man bruker en gjær i generasjoner, så tenker jeg også at det kan holde med oppfriskning med gjærnæring i startersteget. Mulig jeg tar feil, men jeg tror det er mye overkompensering med gode ideer og vaner som stables oppå hverandre i denne hobbyen. Som å gå med både belte og bukseseler for å holde buksa oppe. Hvis noe virker så trenger man ikke gjøre enda en ting for å oppnå det samme.Jeg unngår helst gjærnæring under gjæringen fordi jeg mistenker at den bidrar til fusel. Så jeg begrenser bruken til starterne, og jeg setter alltid starter. Her får jeg også noe FAN fra malten.
Jeg har ikke visst dette, men har brukt gjærnæring kun i startere når jeg begynte med startere (brukte lenge kun tørrgjær). Logikken min var at hvis jeg pitcher frisk og godt næret gjær, så er det såpass med næringsstoffer i vørteren til å gjøre resten av jobben. Om man bruker en gjær i generasjoner, så tenker jeg også at det kan holde med oppfriskning med gjærnæring i startersteget. Mulig jeg tar feil, men jeg tror det er mye overkompensering med gode ideer og vaner som stables oppå hverandre i denne hobbyen. Som å gå med både belte og bukseseler for å holde buksa oppe. Hvis noe virker så trenger man ikke gjøre enda en ting for å oppnå det samme.