65 er nok fint. Mesking på 67c vil nok gi litt mer fylde og restsødme enn det som er ønskelig i en pale ale.Kan godt senke til 65C da?
Fint med en 100g pakke ja
Hvetemalt for fylde? Sikkert, fulgte egentlig bare en annen oppskrift.
65 er nok fint. Mesking på 67c vil nok gi litt mer fylde og restsødme enn det som er ønskelig i en pale ale.Kan godt senke til 65C da?
Fint med en 100g pakke ja
Hvetemalt for fylde? Sikkert, fulgte egentlig bare en annen oppskrift.
65 er nok fint. Mesking på 67c vil nok gi litt mer fylde og restsødme enn det som er ønskelig i en pale ale.
det var da svært til kverulering la oss alle brygge samme oppskrift på 64, 65, 66, 67 og 68 grader så kan vi samles en kveld og sammenligne
Da har jeg meget lyst til å prøve meg på en slags klone av Flying Dog Gonzo Porter, og har kommet frem til noe slikt:
Malt:
7,5 kg - 2-row pale USA (Best Pale Ale Malt)
1,1 kg - Crystal malt (120L) USA (Fawcets Dark Crystal)
0,45 kg - Black Barley USA (Crisp Black Malt)
0,25 kg - Chocolate Malt USA (Crisp Chocolate Malt)
Ser nå at min lokale maltpusher ikke nødvendigvis har akkurat det jeg har surret meg frem til. derfor har jeg alternativer i parantes.
Humle:
10g Warrior Kok 90m
30g Northern Brewer 60m
30g Northern Brewer 30m
85g Cascade 0m
115g Cascade Tørrhumling
Gjær:
WLP001
Meskeskjema:
67grader - 60 min
78 grader - utmesk 15min
Gjæring 21 grader for en 14 ish dager.
Beregnet OG 1.091 og FG 1.021 (ABV ca 10%)
Oppskriften er sammensatt av flere nettkilder. Noen som har en pekepinn på om jeg er på rett spor mot en god "imp porter"?
Du få i allefall nok humlesmak, den hummlen er smaksrikJeg var innom min lokale LBS for å kjøpe inn til Nelson Pale Ale, mannen i kassen anbefalte meg en litt annerledes variant og jeg endte derfor opp med noe litt annet.
Det blir uansett at jeg brygger denne nå, men ville gjerne legge den ut her for å høre om det er noen innspill:
Nelson Pale Ale
Malt:
5,2 kg - Pale Malt
250g - Caramel Malt Lys
120g - Crystal Malt 150
Humle:
20g Nelson @60min
80g Nelson @1min
100g Nelson - Tørrhumle
Gjær:
Safale US-05
Meskeskjema:
60min på 67C
10min på 75
Resultat når alt er lagt inn i Beersmith:
Forv. OG: 1.050
Forv FG: 1.010
IBU: 26 - (er denne litt lav?)
EBC: 12
ABV: 5,5%
Ser dette greit ut?
Oppskriften jeg fikk med fra butikken tilsier at IBU=34 og at ABV burde ende rundt 4,9%.
Men regner med at Beersmith og Grainfather Recipe Tool er mere korrekte når alt er lagt inn der?
EDIT: Kunne jeg med fordel endret humle til 30g @60min og 70g @1min?
(Da sier Beersmith at vi er på 35 IBU)
Du få i allefall nok humlesmak, den hummlen er smaksrik
Forbered deg på smak av løk. Det var hva jeg fikk i min da jeg laget liknende. Jeg likte den og har gjort den et par ganger. Det var riktignok en IPA som jeg droppet tørrhumle på.Ja lager ølen fordi jeg har fått anbefalt humlen og vil "lære" meg den.
Så håper det blir ålreit smak
Laget en Simcoe/Mosaic APA i fjor som jeg syntes jeg traff bra med. Den gangen benyttet jeg:
5,5kg Maris Otter
0,15 D-45 candy sirup (denne fordi jeg hadde igjen rester fra en Chimay klone)
Nå tenkte jeg lage liknende igjen men hadde ikke tenkt kjøpe ny pakke D-45. Vil jeg få liknede resultat om jeg bruker 0,75kg Crystal 10L? fra Beersmith ser det ut som jeg da treffer både farge og ABV (gitt samme utgjæring selvfølgelig).
Noen som har erfaring med slike bytter?