"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Tenkte å brygge et standard tysk hveteøl i løpet av helga, med 50/50 pils/hvete, litt bitterhumle og WLP300.

Vil 1-2% melanoidin funke, eller blir ølet bedre uten? Orker ikke dekoksjon.

Har ikke prøvd med melanoidin, men mener at den generelle oppfatningen er at det ikke kan erstatte dekoksjon.

Er litt usikker på effekten av dekoksjon i andre sammenhenger, men ville gått for det i en weissbier. Og det er ikke så mye styr, egentlig, det tar bare litt ekstra tid. Har du gjort det før?
 
Har ikke prøvd med melanoidin, men mener at den generelle oppfatningen er at det ikke kan erstatte dekoksjon.

Er litt usikker på effekten av dekoksjon i andre sammenhenger, men ville gått for det i en weissbier. Og det er ikke så mye styr, egentlig, det tar bare litt ekstra tid. Har du gjort det før?
Ikke gjort det før. Jeg brygger utendørs, no-sparge i en Speidel, så jeg ser for meg at det blir litt styr. Men vi får se, kanskje jeg prøver!
 
Skal liksom være en Old ale. Syns det er noe som skurrer, men greier ikke å se hva. 32 liter kok. Mener jeg har fulgt Gahr sin oppskrift, men er den ikke for mørk? Wlp002.
upload_2017-10-1_22-36-5.png
upload_2017-10-1_22-36-43.png
 
Såvidt jeg har skjønt er old alen til Gahr her noe som nå heter Gamlehaugen fra 7F. Noen modifikasjoner, men en mellomstasjon ser ut til å ha vært "yuletide" som kit hos BS.

Se her, dette er Gamlehaugen fra 7F. Den har jeg rippet selv med noen små tilpasninger og havnet innenfor "old ale".

1.jpg 1.jpg
 
Såvidt jeg har skjønt er old alen til Gahr her noe som nå heter Gamlehaugen fra 7F. Noen modifikasjoner, men en mellomstasjon ser ut til å ha vært "yuletide" som kit hos BS.

Se her, dette er Gamlehaugen fra 7F

Vis vedlegget 33459 Vis vedlegget 33459
Nja. Dette er "den mellomste" Gamlehaugen er den sterke.
Skal være slik:
Andrimne Old Ale

22,5 liter (21 liter ferdig øl)
OG: 1069
FG: 1022
IBU: ca. 47

4,5 kg pale malt, 5,6 EBC
500 g amber malt, 100 EBC
400 g caramalt, 30 EBC
400 g dark crystal malt, 287,5 EBC
80 g chocolate malt, 1175 EBC
250 g Billingtons melassesukker
64 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 60 min.
20 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 15 min.
30 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 2 min.
5 g Klar Urt, 15 min.
½ ts Wyeast gjærnæring, 15 min.
White Labs WLP002 English Ale, gjærstarter

Reagerer på fargen i min variant.
 
Hvis det er slik oppskriften ender, ville jeg droppet det å tenkte på fargen. Det er veldig lett å gå seg vill i om pila peker på grønt i BS. Det spørs hva slags referanser du har lastet inn i BS. Uansett, er det en god oppskrift, så ville jeg droppet hvordan den lander i BS.
 
Prøvde "no sparge" for første gang idag, kjørte da slik
OG 1.056
Fg: 1.015 (kansje)
Ibu: 61
19l

Oppskriften ble slik;
5kg maris otter
200g flaket havre
100g carapils
100g hvete malt
100 carahell

10g chinook @60
10g nugget @60
20g chinook @5
20g nugget @5
20g Columbus @5
20g simcoe@5

20g chinook @0
20g nugget @0
20g Columbus @0
20g simcoe @0

Wlp 007
6g cacl

Noen som har noen formening om mengde tørrhumle jeg burde bruke i denne?
 
Noen tanker om Brygg selv sitt Amber Lynn, og om det vil kunne fungere som et enkelt juleøl?

OG: 1.050 - FG: 1.008-12 - ABV: 5-6% - 45 IBU - 26 EBC

4,5 kg Best Pale Malt, 5 EBC
500 g Crisp Amber Malt, 70 EBC
200 g Crisp Crystal 100, 100 EBC
100 g Crisp Crystal 240, 240 EBC
50 g Crisp Chocolate Malt, 1000 EBC

35 g Amarillo 8,7%, 60 min
140 g Amarillo 8,7%, 5 min

Dette med juleøl er det jo ingen fasit på, men siden man har Gahr's Amber Christmas, så tenker jeg at Amber Lynn også kan fylle den rollen. Samme gjelder Plutselig Jul fra Ølbrygging, en annen am. amber.

Eller er jeg helt ute?
 
Hei, tenker å kjøre en ikke-blytung juleøl med en del lakris men også friskhet. Tror jeg bytter ut WLP 007 som jeg hadde tenkt med s-04 for å spare tid. Har 30 L klassisk, tørr Saison (med svakt hint av kvernet pepper, snadder!) så denne juleølen må gjerne være godt krydret og "over the top". Dette er en bastardoppskrift med flere inspirasjoner så denne har nok aldri blitt brygget før, så fint med kommentarer på både malt og humle/krydder og om dette vil funke sammen

Fermentables

50% 2.5 Maris Otter Pale - UK 38
20% 1 Munich - Dark 20L - US 35
5% 0.25 Chocolate - UK 34
10% 0.5 Wheat - UK 37
6% 0.3 Molasses - US 36
10% 0.5 Melanoidin Malt - US 37
5.05 kg

Hops

g variety type usage time AA IBU

15 Admiral Pellet Boil 60 minutes 13.5 24.7
20 East Kent Goldings Pellet Boil 20 minutes 6.5 9.6
20 Centennial Pellet Boil 5 minutes 10.5 5.1
55 g IBUs calculated using the Tinseth formula

Yeast

name attenuation
Fermentis Safale S-04 75%

Other Stuff
amount unit name usage
1 each Cinnamon Flame Out
0.15 kg Licorice root powder Boil
0.2 kg Ginger Boil

Mash Steps
type heat temp °C time
1 Infusion 67 60 minutes

Special Instructions
This recipe does not have any special instructions.

Batch Size 18.00 Liters
Boil Size 21.00 Liters @ 60 min
OG 1.066
FG 1.017
Color 30.2° SRM (=59 EBC)
Efficiency 75%
Bitterness 39.4 IBU (tinseth)
BG:GU 0.60
Alcohol 6.4% ABV
Calories 224 per 12oz
 
Satte en juleøl til gjæring igår. Har brygga den en gang før, da med 34/70 og uten tilførsel av rein 02. Den blei aldeles nydelig, men ga ekstrem hodepine dagen etter, selv etter én flaske. Håper jo å slippe det i år, tenker en bra boost med rein O2 skal hjelpe, samt at den er satt på en solid dose wlp833 som fikk bootcamptrening i en bayer. I tillegg blei den lovlig veik denne gangen, da jeg ikke fikk i nærheten av den avdampinga jeg hadde regna med, så OG endte på ynkelige 1072. Til gjengjeld blei det mye av det. Håper den blir ålreit allikevel.

Jeg lurer vel egentlig ikke på så mye om oppskrifta, men tanker om den kan rekke å bli ferdig til jul 2017, jól 2018, jul 2018 eller jól 2019 hadde vært interessant.

Oppskrifta ser sånn ut:
5 kg mørk München
3 kg pilsnermalt (ikke gølvmalta denne gangen, dessverre :( )
300 g special b
200 g lys krystall (90 EBC)
100 g sjokolademalt
200 g brunt sukker (den gamle, myke typen)
20 g magnum på 60 min
20 g tettnang på 30 min
Wlp833 i massevis
 
DIPA :

Har noen mengder med citra/equinox jeg vil bli kvitt fra fryselageret.

Da bør en DIPA være et god alternativ

90% Pale Malt
5% Crystal Malt 40 EBC
5% Cryslat Malt 120EBC

En skvett Challenger-rester fra kokestart

Og 50/50 citra/equinox på 15, 5 og WP(20min)

US-05 på 19grader (gjærvalg fordi jeg må bli kvitt noen poser)


OG 1080
FG 1018
IBU 115
ABV 8,5



Noe jeg har oversett eller er dette en klassisk og fin DIPA?

Vedlagt bilde på oppskrift fra brewingday



d1f30e66ee2164b245dcfd84788552e0.jpg


Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Har samme utfordring. Vurderer å bare gå for Pale (Golden Promise) samt havre. Mener å ha hørt at Equinox/Eukanot ikke er noe bra å tilsette tidlig, så holder Citra og Eq/Eu til 5 og utover. Vil nok spandere på en Wyeast 1318 (London III) og gjør det til NEIPA.
 
Tilbake
Topp