"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Hei, tenker å kjøre en ikke-blytung juleøl med en del lakris men også friskhet. Tror jeg bytter ut WLP 007 som jeg hadde tenkt med s-04 for å spare tid. Har 30 L klassisk, tørr Saison (med svakt hint av kvernet pepper, snadder!) så denne juleølen må gjerne være godt krydret og "over the top". Dette er en bastardoppskrift med flere inspirasjoner så denne har nok aldri blitt brygget før, så fint med kommentarer på både malt og humle/krydder og om dette vil funke sammen

Fermentables

50% 2.5 Maris Otter Pale - UK 38
20% 1 Munich - Dark 20L - US 35
5% 0.25 Chocolate - UK 34
10% 0.5 Wheat - UK 37
6% 0.3 Molasses - US 36
10% 0.5 Melanoidin Malt - US 37
5.05 kg

Hops

g variety type usage time AA IBU

15 Admiral Pellet Boil 60 minutes 13.5 24.7
20 East Kent Goldings Pellet Boil 20 minutes 6.5 9.6
20 Centennial Pellet Boil 5 minutes 10.5 5.1
55 g IBUs calculated using the Tinseth formula

Yeast

name attenuation
Fermentis Safale S-04 75%

Other Stuff
amount unit name usage
1 each Cinnamon Flame Out
0.15 kg Licorice root powder Boil
0.2 kg Ginger Boil

Mash Steps
type heat temp °C time
1 Infusion 67 60 minutes

Special Instructions
This recipe does not have any special instructions.

Batch Size 18.00 Liters
Boil Size 21.00 Liters @ 60 min
OG 1.066
FG 1.017
Color 30.2° SRM (=59 EBC)
Efficiency 75%
Bitterness 39.4 IBU (tinseth)
BG:GU 0.60
Alcohol 6.4% ABV
Calories 224 per 12oz
 
Satte en juleøl til gjæring igår. Har brygga den en gang før, da med 34/70 og uten tilførsel av rein 02. Den blei aldeles nydelig, men ga ekstrem hodepine dagen etter, selv etter én flaske. Håper jo å slippe det i år, tenker en bra boost med rein O2 skal hjelpe, samt at den er satt på en solid dose wlp833 som fikk bootcamptrening i en bayer. I tillegg blei den lovlig veik denne gangen, da jeg ikke fikk i nærheten av den avdampinga jeg hadde regna med, så OG endte på ynkelige 1072. Til gjengjeld blei det mye av det. Håper den blir ålreit allikevel.

Jeg lurer vel egentlig ikke på så mye om oppskrifta, men tanker om den kan rekke å bli ferdig til jul 2017, jól 2018, jul 2018 eller jól 2019 hadde vært interessant.

Oppskrifta ser sånn ut:
5 kg mørk München
3 kg pilsnermalt (ikke gølvmalta denne gangen, dessverre :( )
300 g special b
200 g lys krystall (90 EBC)
100 g sjokolademalt
200 g brunt sukker (den gamle, myke typen)
20 g magnum på 60 min
20 g tettnang på 30 min
Wlp833 i massevis
 
DIPA :

Har noen mengder med citra/equinox jeg vil bli kvitt fra fryselageret.

Da bør en DIPA være et god alternativ

90% Pale Malt
5% Crystal Malt 40 EBC
5% Cryslat Malt 120EBC

En skvett Challenger-rester fra kokestart

Og 50/50 citra/equinox på 15, 5 og WP(20min)

US-05 på 19grader (gjærvalg fordi jeg må bli kvitt noen poser)


OG 1080
FG 1018
IBU 115
ABV 8,5



Noe jeg har oversett eller er dette en klassisk og fin DIPA?

Vedlagt bilde på oppskrift fra brewingday



d1f30e66ee2164b245dcfd84788552e0.jpg


Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Har samme utfordring. Vurderer å bare gå for Pale (Golden Promise) samt havre. Mener å ha hørt at Equinox/Eukanot ikke er noe bra å tilsette tidlig, så holder Citra og Eq/Eu til 5 og utover. Vil nok spandere på en Wyeast 1318 (London III) og gjør det til NEIPA.
 
6% cara EBC20 er mitt enkle forslag. Resten Pils. Men da MÅ du holde fermenteringen ren, for hvis du bommer så merkes det, med så høy OG.

Ekuanot er en humle med mange ansikter.
 
Takk for innspill :)
10kg pilsmalt, 0.7kg Crystal 20EBC

Test for å se om screenshot fungerer bedre..

Har min tvil

2831980199c18184621f5752a0928dae.jpg


Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Hei, tenker å kjøre en ikke-blytung juleøl med en del lakris men også friskhet. Tror jeg bytter ut WLP 007 som jeg hadde tenkt med s-04 for å spare tid. Har 30 L klassisk, tørr Saison (med svakt hint av kvernet pepper, snadder!) så denne juleølen må gjerne være godt krydret og "over the top". Dette er en bastardoppskrift med flere inspirasjoner så denne har nok aldri blitt brygget før, så fint med kommentarer på både malt og humle/krydder og om dette vil funke sammen

Fermentables

50% 2.5 Maris Otter Pale - UK 38
20% 1 Munich - Dark 20L - US 35
5% 0.25 Chocolate - UK 34
10% 0.5 Wheat - UK 37
6% 0.3 Molasses - US 36
10% 0.5 Melanoidin Malt - US 37
5.05 kg

Hops

g variety type usage time AA IBU

15 Admiral Pellet Boil 60 minutes 13.5 24.7
20 East Kent Goldings Pellet Boil 20 minutes 6.5 9.6
20 Centennial Pellet Boil 5 minutes 10.5 5.1
55 g IBUs calculated using the Tinseth formula

Yeast

name attenuation
Fermentis Safale S-04 75%

Other Stuff
amount unit name usage
1 each Cinnamon Flame Out
0.15 kg Licorice root powder Boil
0.2 kg Ginger Boil

Mash Steps
type heat temp °C time
1 Infusion 67 60 minutes

Special Instructions
This recipe does not have any special instructions.

Batch Size 18.00 Liters
Boil Size 21.00 Liters @ 60 min
OG 1.066
FG 1.017
Color 30.2° SRM (=59 EBC)
Efficiency 75%
Bitterness 39.4 IBU (tinseth)
BG:GU 0.60
Alcohol 6.4% ABV
Calories 224 per 12oz

Dette var "over the top" ja, men smak og behag. Personlig ville jeg (hvis jeg hadde som mål et drikkbart øl og ikke et ekstremt ekperiment) : Halvert hvete og melanoidin og heller slengt på 10% vienna (evt. øke münich), byttet melasse med muscovadosukker (sparbutikk) som har en anelse lakrispreg. Hva du mener med 1 each av kanel vet jeg ikke, men er det en teskje så er det vel ok, men 0,2 kg ingefær? Selv om det er fersk ingefær vil dette dominere ølet, litt avhengig av koketid da. Ville gått for 0,02 kg i 5 min, og redusert lakrispulver med 50%.
 
Maltblanding som følger:

10kg Pale Malt 94%
0.6kg Cara 20EBC 6%

Meskes på 66grader

Ønsker inspill på humleskjema;

Challenger 40g @60min - 1,4g/l 25 IBU

Citra 30g @15min -1,05g/l 15 IBU
Equinox 30g @15min -1,05g/l 19 IBU

Citra 50g @5min -1,75g/l 10 IBU
Equinox 50g @5min -1,75g/l 13 IBU

Citra 50g @ WP(20min) -1,75g/l 15 IBU
Equinox 50g @WP (20min) -1,75g/l 19 IBU

Citra 50g @ Dry - 2g/l 0 IBU
Equinox 50g @ Dry - 2g/l 0 IBU

IBU totalt iflg Brewingday: 117,5
IBU hentet ut fra brewingday, ser ut til at humle i kok ikke gir bitterhet i WP.
 
Hei,

Begynner å nærme meg første ølbrygg. Har lyst å lage en pasjonsfrukt IPA, og har laget en oppskrift hos brewersfriend.
Er ikke litt sikker på om dette blir et bra brygg, så jeg hadde satt pris på om noen kunne gitt meg litt feedback.

Stusset over at gjærkalkulatoren mente jeg måtte ha nesten 3pk tørrgjær. Hørtes mye ut?
Skal brygges på en Speidel 20L.

Mvh. Thomas
 

Vedlegg

  • Test øl - Beer Recipe - Brewer's Friend.pdf
    113,2 KB · Sett: 21
Hei,

Skal lage en tysk pils og har følgende oppskrift, noen som har noen kommentarer ?

HOME BREW RECIPE:
Title: Tysk Oktober Pils
Author: Knut A. Ausland

Brew Method: All Grain
Style Name: German Pilsner (Pils)
Boil Time: 90 min
Batch Size: 25 liters (fermentor volume)
Boil Size: 37 liters
Boil Gravity: 1.033
Efficiency: 75% (brew house)


STATS:
Original Gravity: 1.049
Final Gravity: 1.011
ABV (standard): 5.04%
IBU (tinseth): 27.47
SRM (ebcmorey): 6.12

FERMENTABLES:
4600 g - German - Pilsner (87.6%)
400 g - German - Carapils (7.6%)
250 g - German - Acidulated Malt (4.8%)

HOPS:
10 g - Northern Brewer, Type: Pellet, AA: 12.5, Use: Boil for 60 min, IBU: 19.2
50 g - Saaz, Type: Pellet, AA: 3.7, Use: Boil for 15 min, IBU: 8.5
50 g - Saaz, Type: Pellet, AA: 3.7, Use: Boil for 2 min, IBU: 1.45

MASH GUIDELINES:
1) Infusion, Temp: 66 C, Time: 90 min, Amount: 21 L
2) Infusion, Temp: 78 C, Time: 15 min, Amount: 21 L
3) Sparge, Temp: 78 C, Time: 30 min, Amount: 21 L
Starting Mash Thickness: 4 L/kg

YEAST:
White Labs - German Lager Yeast WLP830
Starter: Yes
Form: Liquid
Attenuation (avg): 76.5%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 10 - 12.78 C
Fermentation Temp: 10 C
Pitch Rate: 1.5 (M cells / ml / deg P)

NOTES:
Strike temperatur 71 grader
Boil gravity 1.033
Lufte vørter med ren oksygen
Pitche gjær når 8 grader er nådd
Lage gjærstarter
Diacetyl rest 18-21 grader i 1-2 dager ( ved 2/3 utgjæring )
Cold crash 2-3 grader i 3-4 dager
 
Hei,

Skal lage en tysk pils og har følgende oppskrift, noen som har noen kommentarer ?

HOME BREW RECIPE:
Title: Tysk Oktober Pils
Author: Knut A. Ausland

Brew Method: All Grain
Style Name: German Pilsner (Pils)
Boil Time: 90 min
Batch Size: 25 liters (fermentor volume)
Boil Size: 37 liters
Boil Gravity: 1.033
Efficiency: 75% (brew house)


STATS:
Original Gravity: 1.049
Final Gravity: 1.011
ABV (standard): 5.04%
IBU (tinseth): 27.47
SRM (ebcmorey): 6.12

FERMENTABLES:
4600 g - German - Pilsner (87.6%)
400 g - German - Carapils (7.6%)
250 g - German - Acidulated Malt (4.8%)

HOPS:
10 g - Northern Brewer, Type: Pellet, AA: 12.5, Use: Boil for 60 min, IBU: 19.2
50 g - Saaz, Type: Pellet, AA: 3.7, Use: Boil for 15 min, IBU: 8.5
50 g - Saaz, Type: Pellet, AA: 3.7, Use: Boil for 2 min, IBU: 1.45

MASH GUIDELINES:
1) Infusion, Temp: 66 C, Time: 90 min, Amount: 21 L
2) Infusion, Temp: 78 C, Time: 15 min, Amount: 21 L
3) Sparge, Temp: 78 C, Time: 30 min, Amount: 21 L
Starting Mash Thickness: 4 L/kg

YEAST:
White Labs - German Lager Yeast WLP830
Starter: Yes
Form: Liquid
Attenuation (avg): 76.5%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 10 - 12.78 C
Fermentation Temp: 10 C
Pitch Rate: 1.5 (M cells / ml / deg P)

NOTES:
Strike temperatur 71 grader
Boil gravity 1.033
Lufte vørter med ren oksygen
Pitche gjær når 8 grader er nådd
Lage gjærstarter
Diacetyl rest 18-21 grader i 1-2 dager ( ved 2/3 utgjæring )
Cold crash 2-3 grader i 3-4 dager

Bare pirk: Du liker Saaz bedre enn tyske edelhumler;)?

Jeg mesker lavere (63/64) med et steg til på 70-72. Men det blir sikkert ikke ugreit med 66.
 
Sist redigert:
Bare pirk: Du liker Saaz bedre enn tyske edelhumler;)?

Jeg mesker lavere (63/64) med et steg til på 70-72. Men det blir sikkert ikke ugreit med 66.
Jeg valgte 66 grader for å få et øl med mer fylde. Har mesket et par pils tidligere på 64 grader og fått godt øl, dog noe tynt. Jeg brukte tysk noblehumle sist, men tenkte å prøve Saaz denne gangen siden denne får mye skryt ( har aldri brukt kun Saaz tidligere ). Tenkte å tilsette denne med 50g som smak og aromahumle med en dosering på 2g humle pr liter øl. Bitterhumla er egentlig valgt fordi jeg hadde denne i fryseren og at jeg mener at denne bidrar til at jeg får den bitterheten som jeg ønsker.
 
Jeg valgte 66 grader for å få et øl med mer fylde. Har mesket et par pils tidligere på 64 grader og fått godt øl, dog noe tynt. Jeg brukte tysk noblehumle sist, men tenkte å prøve Saaz denne gangen siden denne får mye skryt ( har aldri brukt kun Saaz tidligere ). Tenkte å tilsette denne med 50g som smak og aromahumle med en dosering på 2g humle pr liter øl. Bitterhumla er egentlig valgt fordi jeg hadde denne i fryseren og at jeg mener at denne bidrar til at jeg får den bitterheten som jeg ønsker.

Steget på 70-72 ("dextrinasjonssteg") skal gi fylde og skumfasthet. Det jeg har, er vel steg fra tysk "hochkurz" dekoksjonsmesking, men jeg bruker sjelden dekoksjon. (Bare en gang i blant for å overbevise meg om at det egentlig er nokså poengløst:p.)

Å bare meske på 63/64 blir nok tynt, ja.
 
  • Like
Reaksjoner: JEG
Mangler oppskrift jeg:), men tenker på noe slikt;
tre, fire prosent carapils, ti,femten prosent munic og resten pilsmalt.
OG ca 1.060, W34/70 som startes rundt 7-8C. Fyller opp med Magnum til 55 IBU.
Er vel ikke noe spesiellt med dette men nå har jeg omsider fått tak i Strisselspalt.
Tenker å bruke 2-3g/l ved 10 min av den.
Humla er helt ny for meg så tar gjerne imot bedre forslag på oppskrift.
Vil så høy bitterhet slå ihel smakshumla?
Liker lagere med bu/gu opp mot 1. Men det blir kanskje feil her?
 
Tilbake
Topp