"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Har nær familie fra Billit. Ingen så noen gang noen grunn til å dra tilbake.

Kondolerer... akkurat der har du bevis på at ditt genetiske opphav både er kreative å har evne til selvutvikling . Vær stolt. Familien vant noe stort av å stå i akkurat den avgjørelsen. Billit er på feil side av Mjøsa .. og ja muligens enda mere avsidesliggende enn den unnskyldningen jeg sogner til. Be proud. Word.

(PS det ryktes at Billit har en burgersjappe som visstnok lager noe som er uhørt bra ifølge de som hevder at pre-prosessert mat er livets høydepunkt.. tja Billit ja.. Billitburger.. "med ekstra løk og ælt mulig dritt på." Det er legendarisk.. enklere sjeler har kjørt 5-6mil for en smak av den.. [emoji23][emoji23][emoji23]


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Jeg har hentet ut en oppskrift fra et annet sted på forumet, men ville ta en siste sjekk her og kanskje få ett innspill før jeg kjøper ingredienser til helgens brygg.

Det skal være en klone av Kona Big Wave, men jeg ønsker den kanskje litt ekstra fruktig (hvis det er riktig ord å bruke).
Oppskriften ser slik ut:

4,2 kg - Pale Malt
0.3 kg - Caramel/Crystal 20L

5g - Citra @60min
5g - Galaxy @60min
10g - Citra @10min
5g - Galaxy @10min
15g - Citra @0min
15g - Galaxy @0min

20g - Citra Dry-Hop 5 dager
20g - Galaxy Dry Hop 5 dager

Gjær: Safale US-05

Jeg er ingen ekspert så hører veldig gjerne om den kan blir mere "fruktig" om jeg feks øker litt humle mengde på 0min / tørrhumlingen. Kjøper jo 2pk med 100g humle, så har jo litt ekstra igjen.
Eller er jeg good to go?
 
Jeg har hentet ut en oppskrift fra et annet sted på forumet, men ville ta en siste sjekk her og kanskje få ett innspill før jeg kjøper ingredienser til helgens brygg.

Det skal være en klone av Kona Big Wave, men jeg ønsker den kanskje litt ekstra fruktig (hvis det er riktig ord å bruke).
Oppskriften ser slik ut:

4,2 kg - Pale Malt
0.3 kg - Caramel/Crystal 20L

5g - Citra @60min
5g - Galaxy @60min
10g - Citra @10min
5g - Galaxy @10min
15g - Citra @0min
15g - Galaxy @0min

20g - Citra Dry-Hop 5 dager
20g - Galaxy Dry Hop 5 dager

Gjær: Safale US-05

Jeg er ingen ekspert så hører veldig gjerne om den kan blir mere "fruktig" om jeg feks øker litt humle mengde på 0min / tørrhumlingen. Kjøper jo 2pk med 100g humle, så har jo litt ekstra igjen.
Eller er jeg good to go?

Trodde Big Wave var lager? Men mulig jeg tar feil. Bare vær obs på at Citra er en veldig dominant skal.. skal det være et poeng med balanse.. bør man legge Citra litt ned.. (2elaker selv Citra )


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Trodde Big Wave var lager? Men mulig jeg tar feil. Bare vær obs på at Citra er en veldig dominant skal.. skal det være et poeng med balanse.. bør man legge Citra litt ned.. (2elaker selv Citra )


Sent from my iPad using Tapatalk

Se på tallene til Galaxy. Aldri brukt den selv, men ser absolutt ingen grunn til at citra skal dempes, da Galaxy ser ut til å overgå citra i smaksbidrag. ser ut til at den er mindre herbal/ grønn-frisk og mer fruktig.
 
Jeg har hentet ut en oppskrift fra et annet sted på forumet, men ville ta en siste sjekk her og kanskje få ett innspill før jeg kjøper ingredienser til helgens brygg.

Det skal være en klone av Kona Big Wave, men jeg ønsker den kanskje litt ekstra fruktig (hvis det er riktig ord å bruke).
Oppskriften ser slik ut:

4,2 kg - Pale Malt
0.3 kg - Caramel/Crystal 20L

5g - Citra @60min
5g - Galaxy @60min
10g - Citra @10min
5g - Galaxy @10min
15g - Citra @0min
15g - Galaxy @0min

20g - Citra Dry-Hop 5 dager
20g - Galaxy Dry Hop 5 dager

Gjær: Safale US-05

Jeg er ingen ekspert så hører veldig gjerne om den kan blir mere "fruktig" om jeg feks øker litt humle mengde på 0min / tørrhumlingen. Kjøper jo 2pk med 100g humle, så har jo litt ekstra igjen.
Eller er jeg good to go?

Big Wave er ale, ja, det er Longboard som er lager. Har lest et sted at det brukes Willamette og Mount Hood. Tviler på det blir balansert nok med Citra og Galaxy.
 
Big Wave er ale, ja, det er Longboard som er lager. Har lest et sted at det brukes Willamette og Mount Hood. Tviler på det blir balansert nok med Citra og Galaxy.
Ifølge bryggeriet er det brukt Citra og Galaxy, og andre på forumet har brukt dette med godt resultat.
Klone oppskriften det refereres til oppfattes jo allerede som mer fruktig enn originalen.
 
Ok, da er det ingen tvil. For min del virker humlepreget ganske dempet, men om det skyldes små mengder, eller at flaskene er lagret i romtemperatur i flere måneder, vet jeg ikke.
 
Ok, da er det ingen tvil. For min del virker humlepreget ganske dempet, men om det skyldes små mengder, eller at flaskene er lagret i romtemperatur i flere måneder, vet jeg ikke.
Nå er vel ikke dette enorme mengder humle heller, dersom dette er en standard batch-size på rundt 20-25 liter.
 
Nå er vel ikke dette enorme mengder humle heller, dersom dette er en standard batch-size på rundt 20 liter.

Hvilken BU:GU blir det? Siden det etterhvert er klart at tørrhumle bidrar til bitterhet til tross for ingen påvirkning på IBU-kalkulatoren, ville jeg lagt meg på nærmere 0.8 enn 1. Mange session IPA er for bitre i forhold til kropp og restsødme, etter min mening.
 
Hvilken BU:GU blir det? Siden det etterhvert er klart at tørrhumle bidrar til bitterhet til tross for ingen påvirkning på IBU-kalkulatoren, ville jeg lagt meg på nærmere 0.8 enn 1. Mange session IPA er for bitre i forhold til kropp og restsødme, etter min mening.

Beersmith anslår dette:
OG: 1.042
SG: 1.008
IBU: 21.9
EBC: 9.2
 
For å spørre en siste gang, hvis lokale butikken er tom for Galaxy. Kan Azacca være en ok erstatning for den enkelte ølen?
 
Noen som har prøvd noe sånt? Synes det ser digg ut:

Mild Burton Ale
GRAIN
Pale Malt 78%
Amber Malt 10%
Brown Malt 8%
Special B 4%

HOPS
East Kent Goldings 30 IBU
50% @ FWH
50% @ 15 min
0.5 oz Dry Hop

YEAST
S-04 @ 65 F

OG: 1.056
FG: 1.016
2c89f3ed1d3f07b110b1baacbf1b832e.jpg
 
Noen som har prøvd noe sånt? Synes det ser digg ut:

Mild Burton Ale
GRAIN
Pale Malt 78%
Amber Malt 10%
Brown Malt 8%
Special B 4%

HOPS
East Kent Goldings 30 IBU
50% @ FWH
50% @ 15 min
0.5 oz Dry Hop

YEAST
S-04 @ 65 F

OG: 1.056
FG: 1.016
2c89f3ed1d3f07b110b1baacbf1b832e.jpg

Nam:)! - men hvorfor i all verden s-04:(???? Jeg tror wlp013 er fra Worthington's (ikke 100% sikker, men ganske) - og det må jo være det eneste rette å bruke den.
 
Planlegger en pale ale med Motueka som en humle. Noen tips hva jeg kan parre den med? Tenkte bruke 100g av hver humletype.
 
Tilbake
Topp