Tenkte å prøve meg på min første pils. Tysk type.
25 liter.
4.2 kg Pilsmalt 93,3%
0.2 kg Carapils 4,4%
0.1 kg Acidulated Malt 2,2%
60g Tettnanger 3.8% i 60 min
30g Tettnanger i 15
(og evt) 10g Tettnanger i 5 min
Mesk 60 min på 65 grader
Utmest på 77-78
Gjær 2 pakker W-34/70 rehydrert.
Gjæres på 12 grader.
OG 1.046
FG 1.007
ABV 5,16%
IBU 36-37
Er dette helt borte?
Har aldri prøvd med surmalt før, men ser at ph er enda viktigere i pils. Ser at ph i drikkevannet er mellom 7,5-8.
Før mye med humle på 3 stadier?
Litt usikker på mesketemp og gjæringstemp, men ser disse er noenlunde standarder.
Prøver å starte med en enkel pils. Kontroll på prossesen først osv