"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Hvor langt skyller dere?
(I betydning langt ned i sukkerinnhold, har som sagt opplevd tynt og 'pistrete' øl med for lang skylling -
verdt å tenke på, ihvertfal
l :) )
 
Litt usikker på megnden IBU fra flamout og hopstand men satser på jeg ikke kommer opp i mer enn 30 ;)
Det med IBU og hopstand/wp er ikke enkelt og det finnes ingen almen akseptert fasit. Selv driter jeg i flamout og kjører heller hopstand/wp @ 75 'C. Da skal det i grunnen ikke tilføres omtrent noe bitterhet i det hele tatt.
 
Har følgende humle og tenker å lage en reste-ipa (maks 50 IBU). OG 1,055 ca:

80 gram O rudi (australsk humle, navnet er noe visket bort på etiketten så kan være feil)
300 gram centennial
25 gram magnum
70 gram perle
80 gram summit
40 gram saaz
40 gram cascade.


Tenkte på følgende:

40 gram centennial på 15 minutt.
80 gram O rudi+ 20 gram cascade flamout.
80 gram summit+ 20 gram cascade hop stand.
60 gram centennial tørrhumle

Årsaken til centennial på tørrhumle og ikke de andre er fordi denne er den eneste jeg føler er "forsvarlig" lagret i vakum.

Vil dette kunne funke? Har ikke lyst på mer tørrhumle enn 60 gram fordi jeg ønsker ikke å ta CC denne gangen, vil unngå oksidering og at kranen blir "jammed".

En ting jeg ikke tenkte på her: De 40 grammene med centennial vil få mye kontakttid når jeg har tenkt å både ha hop stand og whirlpool.. Muligens bedre med ett nøytralt ekstrakt , eventuelt flytte disse også frem til hop stand så ikke bitterheten blir for meget..hm
 
Blir det her godt??:rolleyes:

"Hoppy Hefe"

2,5 kg pilsmalt
2,5 kg hvetemalt
100gr Crystal 120L

15gr Citra @60
20gr Citra @10
20gr Amarillo @10
15gr Citra @ 0
15 gr amarillo @ 0
15gr citra tørrhumle
15gr amarillo tørrhumle
OG 1048
FG. 1012
IBU: 33
Wlp300
Litt usikker på hvor høyt jeg vil gå ifht til bitterhet her + lurer på å holde tempen forholdsvis lav så jeg ikke får for mye banan. Any thoughts??
 
Ja, det blir godt
Jeg ville ikke vært redd for å øke bitterheten litt og jeg ville gjæret høyt, 20+
men det er meg
 
Ja, det blir godt
Jeg ville ikke vært redd for å øke bitterheten litt og jeg ville gjæret høyt, 20+
men det er meg
Ok takk, er stort sett veldig glad i banan i hveteøl,men er usikker på hvor mye humla vil dekke over gjærpreget. Legger meg på + - 20 jeg.. Spennende :)
 
@Ølhund80 Hvis du er redd for banan og likevel vil ha en øl som er mest preget av humlen og maltet, så hvorfor ikke gå for en nøytral gjær? Hva med Saflager W-34/70 eller WLP830?
 
@Ølhund80 Hvis du er redd for banan og likevel vil ha en øl som er mest preget av humlen og maltet, så hvorfor ikke gå for en nøytral gjær? Hva med Saflager W-34/70 eller WLP830?
Er ikke redd for banan :) ordla meg kanskje litt feil.. Men er opptatt av balansen her. Ville jeg hatt ei nøytral gjær hadde jeg gått for 001/051 feks.. Vil ha esterne fra wlp300,men i harmoni med humla :)
 
Venter forgjeves på levering av 1318 fra Bryggselv, så da har jeg bestemt meg for å gjøre en lager mens jeg venter. Har lyst på en lager med masse deilig maltsmak, og kanskje litt parfyrmert humle på toppen. Tenker noe ala:

89% Vienna
10% Munich II
1% Melanoidin

Mesk på 65C, gjær med S-23 (er det jeg har). Dette burde såvidt jeg skjønner bli medium intenst maltrikt. Noen som har prøvd noe ligenende og har innspill?

Humle tar jeg litt på gefühlen tror jeg. Sikter meg opp mot 30 IBU.
 
Venter forgjeves på levering av 1318 fra Bryggselv, så da har jeg bestemt meg for å gjøre en lager mens jeg venter. Har lyst på en lager med masse deilig maltsmak, og kanskje litt parfyrmert humle på toppen. Tenker noe ala:

89% Vienna
10% Munich II
1% Melanoidin

Mesk på 65C, gjær med S-23 (er det jeg har). Dette burde såvidt jeg skjønner bli medium intenst maltrikt. Noen som har prøvd noe ligenende og har innspill?

Humle tar jeg litt på gefühlen tror jeg. Sikter meg opp mot 30 IBU.

Det må jo bli en Vienna, det der:). Men på den litt mørke siden, med 10% mørk münchner. 30 IBU er også akkurat innafor.

Innspill: Saaz humle?
 
Det må jo bli en Vienna, det der:). Men på den litt mørke siden, med 10% mørk münchner. 30 IBU er også akkurat innafor.

Innspill: Saaz humle?
Litt på den mørke siden er ok, det er vinter lenge enda :) Tenkte Saaz ja, vurderer å kjøre på med litt seine tilsetninger av den og/eller annen nobelhumle også.
 
Litt på den mørke siden er ok, det er vinter lenge enda :) Tenkte Saaz ja, vurderer å kjøre på med litt seine tilsetninger av den og/eller annen nobelhumle også.

Her er humleskjemaet mitt (23IBU) til 24 liter Vienna:
25 gr Perle 9% @ 60
20 gr Mittelfrüh 4% @ 10

Jeg har byttet fra Magnum til Perle som bitterhumle i tyske lagerøl, og jeg synes det gir litt mer karakter til ølet. Jeg har ingen erfaring med å blande Saaz med andre humler. Den hører i alle fall til de humlene som funker fint aleine.
 
Ny oppskrift:

1200 gram tørr pilsnermalt
100 gram candisukker

5 gram magnum på 60 minutt.
10 gram Perle på flameout.

12 liter
OG 1,040
IBU . Ca 20.
Gjær lallemand abbaye.

Vil dette kunne funke som ett alternativ til pils? Blir vel en slags blonde?
 
Ny oppskrift:

1200 gram tørr pilsnermalt
100 gram candisukker

5 gram magnum på 60 minutt.
10 gram Perle på flameout.

12 liter
OG 1,040
IBU . Ca 20.
Gjær lallemand abbaye.

Vil dette kunne funke som ett alternativ til pils? Blir vel en slags blonde?

Abbaye som et alternativ til pils?

Legg den iallefall til 1.045, gjerne 1.048. Og skal du ha et alternativ til pils virker det litt snålt å bruke Abbaye?
 
Tilbake
Topp