"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Hvorfor demerarasukker istedenfor vanlig sukker? Du burde jo få nok maltsmak her uansett, og jeg tror smaken av mørkt sukker, som er godt i litt mørkere øl kan bli litt off i en Golden Ale.
Nei, bare fordi demerara smaker litt mer enn bare søtt, og det er jo ganske så lyst. Vurderte hvitt sukker, men tenkte det var godt med et touch av sukkerrør.
 
Jeg har testet demerara som karboneringssukker en par-tre ganger, men bare i red ales og mørkere.
 
Hvorfor demerarasukker istedenfor vanlig sukker? Du burde jo få nok maltsmak her uansett, og jeg tror smaken av mørkt sukker, som er godt i litt mørkere øl kan bli litt off i en Golden Ale.

Men dette var en old ale;).

Nei, bare fordi demerara smaker litt mer enn bare søtt, og det er jo ganske så lyst. Vurderte hvitt sukker, men tenkte det var godt med et touch av sukkerrør.

Nå snakker jeg om noe jeg bare har teoretisk kjennskap til (igjen), men kan ikke old ale ha et skikkelig innslag av mørkt sukker. Mørk sirup, f.eks.?
 
Men dette var en old ale;).



Nå snakker jeg om noe jeg bare har teoretisk kjennskap til (igjen), men kan ikke old ale ha et skikkelig innslag av mørkt sukker. Mørk sirup, f.eks.?
Vi har jo veldig mye granskuddsirup... Den er ganske mørk. Men jeg tenkte å gå for en relativt lys old ale.
 
Eg tenker å lage meg ein reste-IPA. 15l, berekna IBU 74,5 med dette oppsettet.

Foreløpig humleskjema beståande av absolutt alt eg har i frysaren ser slik ut:
Hallertau Mittelfrüh - 57g @60
Chinook - 40g @10
Simcoe - 10g @10
Chinook - 40g @10
Colombus - 42g Tørr
Mosaic - 13g Tørr

Har nokon innspel til plassering av humla? Kan dette vere ein ide? Eg vurderer å kjøpe ei pakke til med humle. Kanskje citra, eller eventuelt eitt eller anna artig frå down under. Kva kan i såfall passe inn? Nokon gode innspel på artige IPA-humler som ikkje er så mykje brukt? Bitterhumla er sjølvsagt ikkje standard for ein IPA, men med tanke på min produksjon av europeiske stilar, er det berre å hive den i gryta no, tenker eg.

Eg er takksam for innspel.
 
Det er kanskje ein god ide. Eg har berre brukt chinook til bitterhumle i IPA, som eg kan hugse, så eg er usikker på korleis den vil smake seinare i prosessen. Comombus i WP er fint, men "problemet" då er at det vert lite tørrhumle....
 
Nei, reste IPA er reste IPA
blir ikke det her fint da

Hallertau Mittelfrüh - 57g @60
Simcoe - 10g @10
Chinook - 40g @10
Colombus - 42g WP
Chinook - 40g Tørr
Mosaic - 13g Tørr
 
Brygga denne oppskrifta for nokre veker sidan, men er litt usikker på kva øltype den kan kategoriserast som. Vart ganske nøgd med resultatet, men som sagt usikker på kva eg skal kalla det. :)

OG 1.047
FG 1.010
EBC: 12,8
IBU: 22,4

5,1 Münchenmalt ljos

40 gr Saaz 60 min
28 gr Saaz 15 min
32 gr Saaz Hopstand 15 minutt

Gjæra med w34/70 på 12 grader.

På førehand takk!
 
Noe alkoholsvakere versjon av "Maibock-brygget-uten-pilsner-og-vienna"? ;)

Vanskelig å putte i bås, kall det hva du vil! :)
 
Dampøl eller California Common. Prøver igjen.

5 kg Pale malt
350 g Munich malt
350 g Cara Crystal 120 ebc

40 g Northern Brewer 9,3% i 60min
30 g NB i 10 min
30 g NB i 1 min

OG blir rundt 1.055, FG rundt 1.016-17

Mesker på 66 grader i en time.

Iflg Brewers friend for eg IBU på 51, litt over standarden.
Bør eg forandre humleskjema?

Bør eg meske ut på 77 grader?

WLP 810
 
Det der er en øltype jeg ikke har noe forhold til, så jeg skal ikke ha noen ening om humleskjemaet - men det ser jo godt ut. NB er ei fin humle.

Utmesk er ikke nødvendig. Det du oppnår, er å denturere enzymene, slik at det ikke skjer noen endring av "sukkerprofilen" - og du gjør vørteren mer tyntflytende, men om det spiller noen særlig rolle, er jeg usikker på, med mindre du kjører "no sparge".
 
Det der er en øltype jeg ikke har noe forhold til, så jeg skal ikke ha noen ening om humleskjemaet - men det ser jo godt ut. NB er ei fin humle.

Utmesk er ikke nødvendig. Det du oppnår, er å denturere enzymene, slik at det ikke skjer noen endring av "sukkerprofilen" - og du gjør vørteren mer tyntflytende, men om det spiller noen særlig rolle, er jeg usikker på, med mindre du kjører "no sparge".

Da dropper eg utmesk. Takk.

Ølstillen er en fin stil. Prøv Anchor Steam som er selve klassifiseringen av stilen. Litt søt, men lettdrikkelig. Fint alternativ til pils.
 
Tilbake
Topp