Synet av fulle meskekjeler hos
@LarsUlv og
@Staro ble for mye for meg. I kjøleskapet fant jeg en passe dose WLP013, og svaret på hva jeg skulle bruke den til, ble til slutt "engelsk gylden ale" - engelske alebryggeres forsøk på å bekjempe lagerondet. Tidligere har jeg brygget en slags variant med kølschgjær, men den ble mest kølsch, så nå går jeg andre veien, og prøver å brygge det som vel må beskrives som en slags engelsk ale-pils
. Jeg tenker at det ikke er så lurt å dra den for mye mot den nord-tyske typen pils, så jeg mesker på 67 + 72 grader for ikke å få alt for høy utgjæring. Men itt'no karamellmalt! Det er feil.
Oppskrift (som jeg gjerne tar i mot kommentarer på):
Malt til 24 liter
2,75 kg pilsnermalt (60%)
1,75 kg pale malt (40%)
Humle
50 gr EKG @ 60
25 gr EKG @ 12
25 gr EKG @ 2
Gjær
WLP 013
OG 1.042, ABV 4,3%, IBU 35. Meske på 67 + 72 grader. Koke i 90 minutter. Kanskje det gir litt smak, sjøl om jeg har liten tro på det der.