Ok takk, er stort sett veldig glad i banan i hveteøl,men er usikker på hvor mye humla vil dekke over gjærpreget. Legger meg på + - 20 jeg.. SpennendeJa, det blir godt
Jeg ville ikke vært redd for å øke bitterheten litt og jeg ville gjæret høyt, 20+
men det er meg
Er ikke redd for banan ordla meg kanskje litt feil.. Men er opptatt av balansen her. Ville jeg hatt ei nøytral gjær hadde jeg gått for 001/051 feks.. Vil ha esterne fra wlp300,men i harmoni med humla@Ølhund80 Hvis du er redd for banan og likevel vil ha en øl som er mest preget av humlen og maltet, så hvorfor ikke gå for en nøytral gjær? Hva med Saflager W-34/70 eller WLP830?
Venter forgjeves på levering av 1318 fra Bryggselv, så da har jeg bestemt meg for å gjøre en lager mens jeg venter. Har lyst på en lager med masse deilig maltsmak, og kanskje litt parfyrmert humle på toppen. Tenker noe ala:
89% Vienna
10% Munich II
1% Melanoidin
Mesk på 65C, gjær med S-23 (er det jeg har). Dette burde såvidt jeg skjønner bli medium intenst maltrikt. Noen som har prøvd noe ligenende og har innspill?
Humle tar jeg litt på gefühlen tror jeg. Sikter meg opp mot 30 IBU.
Litt på den mørke siden er ok, det er vinter lenge enda Tenkte Saaz ja, vurderer å kjøre på med litt seine tilsetninger av den og/eller annen nobelhumle også.Det må jo bli en Vienna, det der. Men på den litt mørke siden, med 10% mørk münchner. 30 IBU er også akkurat innafor.
Innspill: Saaz humle?
Litt på den mørke siden er ok, det er vinter lenge enda Tenkte Saaz ja, vurderer å kjøre på med litt seine tilsetninger av den og/eller annen nobelhumle også.
Ny oppskrift:
1200 gram tørr pilsnermalt
100 gram candisukker
5 gram magnum på 60 minutt.
10 gram Perle på flameout.
12 liter
OG 1,040
IBU . Ca 20.
Gjær lallemand abbaye.
Vil dette kunne funke som ett alternativ til pils? Blir vel en slags blonde?
Belgisk Blond ligger jo rundt ca 1.060 og oppover..
Ja. Kanskje litt rotete forklart.
Med alternativt til pils mener jeg ett øl som har samme egenskaper i at det er lett og forfriskende med en avstemt bitterhet. Vil ha rundt 4,5-4,7% abv i ferdig produkt.
Cream ale, amerikansk hvete, saison, kolsh osv vil da alle etter den definisjon være for meg, ett alternativ til pils
Siden jeg har ødelagt en batch tenkte jeg å prøve å klemme inn ett lite brygg til som kan bli greit til jul. Så da tager man det man haver.
Nøgne Ø har vel en belgisk blonde med lav OG?
Når jeg tenker meg om tror jeg at jeg må droppe sukkeret på så lav OG, i fare for at det blir tynt?