"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

"Som du blir eldre, er ikke problemet at du drikker for å glemme, men at du glemmer å drikke. (...)"
Eller bare blander navn og oppskrifter.
 
Au - snakker om surrebukk:(. Og så jeg som nettopp har brygga Skoddehav. Skal tappes opp om noen få dager.

De to ølene er strukket over samme lest, og er koplet sammen i "hjernen" min. Forklaring, ikke unnskyldning:oops:.
Regner med du gjærer denne relativt lavt? Jeg er (ikke fult så gale som deg) var på fusel.. å takler ikke belgisk trappist gjær så altfor bra, men er jo glad i skoddehav da :)
 
Regner med du gjærer denne relativt lavt? Jeg er (ikke fult så gale som deg) var på fusel.. å takler ikke belgisk trappist gjær så altfor bra, men er jo glad i skoddehav da :)

Begynte på 17, og så har den fått stige. Det meste skjedde på 19 grader. Nå står den på badet på 23-24 grader.
 
Ok, for prøve meg rundt der jeg også.. takk :)

Kinn sier jo 20 grader. Men det er temperaturen under hovedgjæringa som er viktig. Det du skal være nøye med med denne gjæren, er visst å unngå at temperaturen synker. Da kan den ta kvelden, og være nokså uvillig til å gå på jobb igjen.
 
Kinn sier jo 20 grader. Men det er temperaturen under hovedgjæringa som er viktig. Det du skal være nøye med med denne gjæren, er visst å unngå at temperaturen synker. Da kan den ta kvelden, og være nokså uvillig til å gå på jobb igjen.
Ja, jeg har forstått at den er vanskelig ;) har du smakt litt på din underveis?
 
Går svanger med en IPA. Skal forsøke den nye Denalihumla kjøpt på Brewshop. Oppskrifta er bygd på en ipa med bare Maris Otter, citra og amarillo som jeg brygget med stort hell i høst. Jeg tenker å utvide til noe sånt:

Volume 25 litres
OG 1070
Boil Volume 30 litres
Boil gravity 1059
Alcohol (ABV) 7.3 %
Colour 13 EBC (Amber)
Bitterness 65 IBU
BU:GU 0.93

FG 1014


Fermentables
Maris Otter Pale Malt 6 EBC 6500 g
Munich Malt 25 EBC 500 g
7000 g
Mash schedule
21 l Mesk 65 °C 90 min
Sirkulering 78 °C 20 min
15 l Skylling 80 °C 50 min
Total grain weight for mash: 7000 g

Hops
Amarillo 8.6 % 40 g 60 min
Citra 12.2 % 25 g 10 min
Nugget 14.2 % 25 g 10 min
Nugget 14.2 % 25 g 5 min
Citra 12.2 % 25 g 5 min
Citra 12.2 % 50 g 1 min
Nugget 14.2 % 50 g 1 min

Fermentation
Fermentation WLP001 California Ale 18 °C 14 days

innspill mottas :)
 
Går svanger med en IPA. Skal forsøke den nye Denalihumla kjøpt på Brewshop. Oppskrifta er bygd på en ipa med bare Maris Otter, citra og amarillo som jeg brygget med stort hell i høst. Jeg tenker å utvide til noe sånt:

Volume 25 litres
OG 1070
Boil Volume 30 litres
Boil gravity 1059
Alcohol (ABV) 7.3 %
Colour 13 EBC (Amber)
Bitterness 65 IBU
BU:GU 0.93

FG 1014


Fermentables
Maris Otter Pale Malt 6 EBC 6500 g
Munich Malt 25 EBC 500 g
7000 g
Mash schedule
21 l Mesk 65 °C 90 min
Sirkulering 78 °C 20 min
15 l Skylling 80 °C 50 min
Total grain weight for mash: 7000 g

Hops
Amarillo 8.6 % 40 g 60 min
Citra 12.2 % 25 g 10 min
Nugget 14.2 % 25 g 10 min
Nugget 14.2 % 25 g 5 min
Citra 12.2 % 25 g 5 min
Citra 12.2 % 50 g 1 min
Nugget 14.2 % 50 g 1 min

Fermentation
Fermentation WLP001 California Ale 18 °C 14 days

innspill mottas :)

Hvis du vil prøve Denali humla så er det vel en fordel å ha noe av den i oppskriften? ;)
 
Riktig oppskrift blir:
Volume 25 litres
OG 1070

Boil Volume 30 litres
Boil gravity 1059

Alcohol (ABV) 7.3 %
Colour 13 EBC (Amber)
Bitterness 65 IBU
BU:GU 0.93

FG 1014


Fermentables
Maris Otter Pale Malt 6 EBC 6500 g
Munich Malt 25 EBC 500 g
7000 g

Mash schedule

21 l Mesk 65 °C 90 min
Sirkulering 78 °C 20 min
15 l Skylling 80 °C 50 min
Total grain weight for mash: 7000 g

Hops
Amarillo 8.6 % 40 g 60 min
Citra 12.2 % 25 g 10 min
Denali 14.2 % 25 g 10 min
Denali 14.2 % 25 g 5 min
Citra 12.2 % 25 g 5 min
Citra 12.2 % 50 g 1 min
Denali 14.2 % 50 g 1 min

Fermentation
Fermentation WLP001 California Ale 18 °C 14 days
 
Hva tenker de lærde om dette?
Passer nok ikke inn under noen typebeskrivelse..

5,0 kg Pilsnermalt
0,5 kg Munich
0,2 kg Melanoiden
0,1 kg Havregryn

Koketid: 90 min

10g Polaris - 60 min
40g Cascade - 5 min
60g Cascade - 0 min

Tørrhumlet med 60g Citra, tilsatt sammen med kveiken.

Gjær: Ukjent Kveik, har visst vært på gården jeg skaffet den i mange, mange generasjoner. Pitches på 30 grader, gjæres i 5 døgn på 35 grader.
 
Hva tenker de lærde om dette?
Passer nok ikke inn under noen typebeskrivelse..

5,0 kg Pilsnermalt
0,5 kg Munich
0,2 kg Melanoiden
0,1 kg Havregryn

Koketid: 90 min

10g Polaris - 60 min
40g Cascade - 5 min
60g Cascade - 0 min

Tørrhumlet med 60g Citra, tilsatt sammen med kveiken.

Gjær: Ukjent Kveik, har visst vært på gården jeg skaffet den i mange, mange generasjoner. Pitches på 30 grader, gjæres i 5 døgn på 35 grader.

India Pale Lager? Blir sikkert godt, det der:).
 
India Pale Lager? Blir sikkert godt, det der:).

Ja, det ble veldig balansert, fruktig og godt! Mesket på 66c. Er «IPL» en standard type?
Finnes det muligheter for å få analysert hvilken type kveik jeg har? Fått den fra Voss, men vedkommende jeg fikk den fra har ikke et forhold til type.. fikk bare vite at den har blitt brukt i generasjoner på den gården..
 
Ja, det ble veldig balansert, fruktig og godt! Mesket på 66c. Er «IPL» en standard type?
Finnes det muligheter for å få analysert hvilken type kveik jeg har? Fått den fra Voss, men vedkommende jeg fikk den fra har ikke et forhold til type.. fikk bare vite at den har blitt brukt i generasjoner på den gården..

Du bør absolutt ta kontakt med Lars Marius Garshol:).
 
Ja, det ble veldig balansert, fruktig og godt! Mesket på 66c. Er «IPL» en standard type?
Finnes det muligheter for å få analysert hvilken type kveik jeg har? Fått den fra Voss, men vedkommende jeg fikk den fra har ikke et forhold til type.. fikk bare vite at den har blitt brukt i generasjoner på den gården..

Hvilken gård?
 
Tilbake
Topp