Hvordan ser oppskriften din på kinn skoddehav ut
@Finn Berger ? Har prøvd å søke litt, men finner ikke no
Dette er Kinns oppskrift. Jeg har den fra forumet her, men finner den ikke nå. Bry deg ikke om IBU-tallene. Tror ikke de stemmer om du legger oppskriften inn i en kalkulator, men det spiller ingen rolle
OG: 16,8 °P
FG: 4 °P
7 % alkohol
ca. 80-100 IBU
Malt:
92% Thomas Fawcett maris otter pale malt
4% Thomas Fawcett pale crystal malt, 70 EbC
4% Thomas Fawcett crystal malt, 130-150 EBC
Humle:
0,6 g/l Simcoe, 30 min.
0,6 g/l Columbus, 30 min.
0,6 g/l Centennial, 30 min.
0,6 g/l Simcoe, 15 min.
0,6 g/l Columbus, 15 min.
0,6 g/l Centennial, 15 min.
0,6 g/l Simcoe, 0 min.
0,6 g/l Columbus, 0 min.
0,6 g/l Centennial, 0 min.
0,7 g/l Simcoe, tørrhumle i sekundærkar.
0,7 g/l Columbus, tørrhumle i sekundærkar.
0,7 g/l Centennial, tørrhumle i sekundærkar.
0,7 g/l Amarillo, tørrhumle i sekundærkar.
Gjær:
Kinn bruker Wyeast 1318 London Ale III.
WLP013 er den jeg har brukt, og den funker veldig fint. Gjærer noe bedre ut.
Mesking:
64 °C
Koking: 90 min.
Gjæring: Primærgjæring i åpne kar i 4 dager. Gjær skummes av etter én dag. Start gjæring på 19 °C, stiger til 21 °C. 10 dager i lukket sekundær med tørrhumle. (Kinns framgangsmåte. Tilpass egne vaner, utstyr og behov.)
Priming med sukker, 5 g/l. (eller tilsvarende med vørter).