"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Drakk en O'Hara's Pale Ale her om dagen. Der bruker de en del Cascade, og den er tørrhumlet. Jeg oppfatter den som noe midt i mellom en engelsk og en amerikansk pale ale, og jeg liker den virkelig veldig godt. Nå har jeg prøvd meg på en sånn mellomting tidligere uten å få det til noe særlig - i alle fall blei det ikke sånn jeg hadde tenkt meg - men jeg tenker å prøve igjen, inspirert av O'Hara's' øl.

Noen tanker om denne? Kommer jeg i mål?

Anglo-American Pale Ale. OG 1.058, ABV 5,5%.

Malt til tre kasser bjørnunger

5,0 kg pale malt (80%)
1,0 kg hvetemalt (15%)
0,3 kg crystal 70 EBC (5%)
Humle
25 gr Zeus 15% @ 30
25 gr Bramling Cross 5% @ 8
25 gr Cascade 6,5% @ 8
25 gr Bramling Cross 5% @ 3
25 gr Cascade 6,5% @ 3
25 gr Bramling Cross 5% tørr
25 gr Cascade 6,5% @ tørr
Gjær
Wyeast 1318 London Ale III

Meske på 66 + 72.
 
Noen tanker om denne? .

Ser at de nevner amarillo i tillegg til cascade(disse er jo ganske like) i beskrivelsen på sine hjemmesider.
"The late kettle hop additions including the Amarillo hop form the basis for the vibrant and zesty aromas found thereafter."

Min første tanke i og med at dette kalles en irish pale ale, ville vært å bruke wlp004 eller wyeast1084, men godt mulig de mener at det er den irske malten som gjør den irsk og ikke gjæren.
 
Ser at de nevner amarillo i tillegg til cascade(disse er jo ganske like) i beskrivelsen på sine hjemmesider.
"The late kettle hop additions including the Amarillo hop form the basis for the vibrant and zesty aromas found thereafter."

Min første tanke i og med at dette kalles en irish pale ale, ville vært å bruke wlp004 eller wyeast1084, men godt mulig de mener at det er den irske malten som gjør den irsk og ikke gjæren.

Jeg er veldig uvenner med den gjæren, så det kommer ikke på tale:eek:. Jeg ville kanskje helst brukt wlp013, men det passer så fint med en bitter på 1318 som skal tappes opp snart;). Jeg tar bare gjæren direkte derfra. Den har hatt et godt liv i den bitteren.

Nå tenkte jeg ikke på å lage noen klone av O'Hara's, bare noe i samme gate. En ganske lys pale ale med både britisk og amerikansk humle, og ikke alt for voldsomt amerikansk, heller. Så det er først og fremst humlekarakteren i O'Hara'en jeg er ute etter. Tipset om Amarillo'en tas i mot med takk. Jeg liker Amarillo:)! Bramling Cross er et skudd i mørke, men den har liksom litt mer tyngde enn EKG og Fuggles. Mulig Fuggles ville være det riktige her? Tror nok den går fint sammen med amerikanerne. Men da skal jeg sikkert bruke relativt mye mer av den.
 
Drakk en O'Hara's Pale Ale her om dagen. Der bruker de en del Cascade, og den er tørrhumlet. Jeg oppfatter den som noe midt i mellom en engelsk og en amerikansk pale ale, og jeg liker den virkelig veldig godt. Nå har jeg prøvd meg på en sånn mellomting tidligere uten å få det til noe særlig - i alle fall blei det ikke sånn jeg hadde tenkt meg - men jeg tenker å prøve igjen, inspirert av O'Hara's' øl.

Noen tanker om denne? Kommer jeg i mål?

Anglo-American Pale Ale. OG 1.058, ABV 5,5%.

Malt til tre kasser bjørnunger

5,0 kg pale malt (80%)
1,0 kg hvetemalt (15%)
0,3 kg crystal 70 EBC (5%)
Humle
25 gr Zeus 15% @ 30
25 gr Bramling Cross 5% @ 8
25 gr Cascade 6,5% @ 8
25 gr Bramling Cross 5% @ 3
25 gr Cascade 6,5% @ 3
25 gr Bramling Cross 5% tørr
25 gr Cascade 6,5% @ tørr
Gjær
Wyeast 1318 London Ale III

Meske på 66 + 72.
Ingen sterke synspunkter, men jeg har masse erfaring med Bramling Cross basert på et sterkt ønske om at det skulle bli bra og har aldri fått det helt slik jeg ville. Derfor har jeg veldig lyst til at du brygger denne og forteller om hvordan det blir. ;)
 
Ingen sterke synspunkter, men jeg har masse erfaring med Bramling Cross basert på et sterkt ønske om at det skulle bli bra og har aldri fått det helt slik jeg ville. Derfor har jeg veldig lyst til at du brygger denne og forteller om hvordan det blir. ;)

will do;)!
Her må du nok utdype. Skal bruke den gjæren til helga for første gang på lenge, men nå ble jeg brått usikker :D

Brygga en dobbel batch med Irish red med den like over nyttår, og de står nå og venter på å å bli helt ut. Fusel, og siden det umulig kan være min skyld, må det være gjærens.

Nåja - det var en spøk. Men jeg er faktisk ikke i stand til å se hva jeg gjorde galt.

Jeg har faktisk brygga ganske mange brygg med den, men ingen av dem har blitt ordentlig gode. Så nå er det definitivt slutt mellom meg og 004. Aldri mer. Men jeg har ikke sett noen andre klage over den, så det er nok bare meg.
 
Hei, prøver meg her, har brygget 2-3 sett fra europris, men nå tenkte jeg å teste noe annet, med ferdig malt

Har kjøpt

CBW® Golden Light 1,5kg maltekstrakt fra Briess
Ingredienser: Pale malt, carapils, vann
Smak: Maltrik
Farge: ca 10 ebc ved SG 1.032
Utgjærbarhet: 75%

SPRAYMALT BAVARIAN WHEAT 0,45KG
6,5 EBC

EKUANOT (EQUINOX)
14,5-16,1 % alfasyreinnhold
100 gram
Opprinnelsesland: USA
Bruksområde: Bitter/smak/aroma
Aroma/smak: Aromaen domineres av sitrus og tropisk frukt, da i retning av sitron og papaya.


NOTTINGHAM 11G
Nottingham er en overgjærende gjærstamme som er meget anvendelig og passer dermed veldig godt i en rekke øltyper. Den har en lett og nøytral aroma, med et hint av fruktige estere. Dette gjør at humle og maltsmakene blir framhevet i smaksbildet. Den kan fermerentere på et bredt temperaturspekter, og kan tilnærmet pitches som en lagergjær om ønsket.

  • Gjærstamme: Saccharomyces Cerevisiae
  • Foretrukket gjæringstemperatur: 14-21°C
  • Utgjæring: Høy
  • Flokkulering Medium/Høy.
Tenkte å koke opp Malt, spraymalt og humle, men lurte på om jeg burde bruke all humle, og all gjær, til en sats på 15 liter.
Tenkte også å bruke 2-300 gram vanlig hvitt sukker

Dette er bare noe jeg har satt sammen ved å lese egenskapene til produktene, og litt måfå.

Hva vil dere kalle dette ølet, og vil det bli bra, og noe jeg bør tenke på, noe som ikke passer helt sammen? :)





 
Hei, prøver meg her, har brygget 2-3 sett fra europris, men nå tenkte jeg å teste noe annet, med ferdig malt

Har kjøpt

CBW[emoji768] Golden Light 1,5kg maltekstrakt fra Briess
Ingredienser: Pale malt, carapils, vann
Smak: Maltrik
Farge: ca 10 ebc ved SG 1.032
Utgjærbarhet: 75%

SPRAYMALT BAVARIAN WHEAT 0,45KG
6,5 EBC

EKUANOT (EQUINOX)
14,5-16,1 % alfasyreinnhold
100 gram
Opprinnelsesland: USA
Bruksområde: Bitter/smak/aroma
Aroma/smak: Aromaen domineres av sitrus og tropisk frukt, da i retning av sitron og papaya.


NOTTINGHAM 11G
Nottingham er en overgjærende gjærstamme som er meget anvendelig og passer dermed veldig godt i en rekke øltyper. Den har en lett og nøytral aroma, med et hint av fruktige estere. Dette gjør at humle og maltsmakene blir framhevet i smaksbildet. Den kan fermerentere på et bredt temperaturspekter, og kan tilnærmet pitches som en lagergjær om ønsket.

  • Gjærstamme: Saccharomyces Cerevisiae
  • Foretrukket gjæringstemperatur: 14-21°C
  • Utgjæring: Høy
  • Flokkulering Medium/Høy.
Tenkte å koke opp Malt, spraymalt og humle, men lurte på om jeg burde bruke all humle, og all gjær, til en sats på 15 liter.
Tenkte også å bruke 2-300 gram vanlig hvitt sukker

Dette er bare noe jeg har satt sammen ved å lese egenskapene til produktene, og litt måfå.

Hva vil dere kalle dette ølet, og vil det bli bra, og noe jeg bør tenke på, noe som ikke passer helt sammen? :)






Spennende pale ale, ser bra ut. Får nesten aldri tid å brygge selv, så det er fristende å lage noe kjapt med ekstrakt.
 
Men, all humla i?

Det er det jeg lurer mest på ja, malten fra europris er tilsatt humle, så dette har jeg ingen begrep på.

Og en ting til jeg lurer på, foruten mengde gjær, i stedet for å strø gjæren på toppen, er det lurt å oppløse den i lunket vann før den tilsettes dunken?
 
Er det ferdigblandet humle i maltekstrakten? Hørtes rart ut... Står ikke noen om det i det du skrev? Dessuten tror jeg det blir altfor mye med 100g høyalfa humle... Men her vet andre bedre. Og ja, løs opp gjæren i lunkent vann først. Les databladet fra fabrikanten :)
 
20g @30min, 25g @5min, 25g "@ flameout, 30g tørrhumle, blir ca 50 IBU på 15l
Se det! Der fikk du svar :) ( og jeg ). Trodde det kom til å bli enda høyere IBU med sånn høyalfa humle. Men jeg tenkte ikke på å utsette bitterhumla. :) Eller det er jo ikke nødvendig å koke i 1 time heller nei.
 
Se det! Der fikk du svar :) ( og jeg ). Trodde det kom til å bli enda høyere IBU med sånn høyalfa humle. Men jeg tenkte ikke på å utsette bitterhumla. :) Eller det er jo ikke nødvendig å koke i 1 time heller nei.
PS, du bør ha 17-18l til kok for å ende opp med 15l...
 
Tilbake
Topp