Finn Berger
Moderator
Ja, jeg har forstått at den er vanskelig har du smakt litt på din underveis?
Ja, det klarer jeg aldri å la være. Den tegner bra - kjenner ikke noe til fuselen. Og blir det ingen fusel, blir det godt.
Ja, jeg har forstått at den er vanskelig har du smakt litt på din underveis?
Går svanger med en IPA. Skal forsøke den nye Denalihumla kjøpt på Brewshop. Oppskrifta er bygd på en ipa med bare Maris Otter, citra og amarillo som jeg brygget med stort hell i høst. Jeg tenker å utvide til noe sånt:
Volume 25 litres
OG 1070
Boil Volume 30 litres
Boil gravity 1059
Alcohol (ABV) 7.3 %
Colour 13 EBC (Amber)
Bitterness 65 IBU
BU:GU 0.93
FG 1014
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 6 EBC 6500 g
Munich Malt 25 EBC 500 g
7000 g
Mash schedule
21 l Mesk 65 °C 90 min
Sirkulering 78 °C 20 min
15 l Skylling 80 °C 50 min
Total grain weight for mash: 7000 g
Hops
Amarillo 8.6 % 40 g 60 min
Citra 12.2 % 25 g 10 min
Nugget 14.2 % 25 g 10 min
Nugget 14.2 % 25 g 5 min
Citra 12.2 % 25 g 5 min
Citra 12.2 % 50 g 1 min
Nugget 14.2 % 50 g 1 min
Fermentation
Fermentation WLP001 California Ale 18 °C 14 days
innspill mottas
Sant. En liten forglemmelse Nugget = Denali. Denali ligger ikke inn i beerCalc, men den kalles visstnok Nuggetzilla. Derav...Hvis du vil prøve Denali humla så er det vel en fordel å ha noe av den i oppskriften?
Hva tenker de lærde om dette?
Passer nok ikke inn under noen typebeskrivelse..
5,0 kg Pilsnermalt
0,5 kg Munich
0,2 kg Melanoiden
0,1 kg Havregryn
Koketid: 90 min
10g Polaris - 60 min
40g Cascade - 5 min
60g Cascade - 0 min
Tørrhumlet med 60g Citra, tilsatt sammen med kveiken.
Gjær: Ukjent Kveik, har visst vært på gården jeg skaffet den i mange, mange generasjoner. Pitches på 30 grader, gjæres i 5 døgn på 35 grader.
India Pale Lager? Blir sikkert godt, det der.
Ja, det ble veldig balansert, fruktig og godt! Mesket på 66c. Er «IPL» en standard type?
Finnes det muligheter for å få analysert hvilken type kveik jeg har? Fått den fra Voss, men vedkommende jeg fikk den fra har ikke et forhold til type.. fikk bare vite at den har blitt brukt i generasjoner på den gården..
Er ikke all kveik en type ale-gjær?India Pale Lager? Blir sikkert godt, det der.
Ja, det ble veldig balansert, fruktig og godt! Mesket på 66c. Er «IPL» en standard type?
Finnes det muligheter for å få analysert hvilken type kveik jeg har? Fått den fra Voss, men vedkommende jeg fikk den fra har ikke et forhold til type.. fikk bare vite at den har blitt brukt i generasjoner på den gården..
Er ikke all kveik en type ale-gjær?
Hvilken gård?
Hvilken gård?
Den går på gjæren som benyttes (Både Lucky Jack og Ink & Dagger er laget på pilsnermalt.)Tenker nok på type malt Hr. Finn Berger her.. Hvor får grensen mellom lager / ale?
Den går på gjæren som benyttes (Både Lucky Jack og Ink & Dagger er laget på pilsnermalt.)
Er ikke all kveik en type ale-gjær?
Skjønner det, tenker på gjæren. Hvor går grensene for den?
Har du brygget siden 60-tallet?Jeg fikk sjøl tak i gjær fra Schous på 1960-tallet.
Har du brygget siden 60-tallet?