"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Kan du holde en jevn temperatur på soverommet på 16-17 grader i den kritiske fasen, vil det være bra. Da tror jeg jeg kan garantere deg et godt øl:). Da vil temperaturen antakelig stige til opp mot 20 grader i dunken. Når så gjæringen begynner å vise tydelige tegn til å avta, er det verste unnagjort. Da kan du godt sette den i vanlig romtemperatur, hvis du ikke har det alt for varmt. Som sagt så skal du passe på at temperaturen ikke synker. Jeg har mine stående i en romtemperatur på 20-22 grader i modningsfasen. Da er jo temperaturen i dunken den samme som i rommet.

US-05 er veldig pålitelige greier. Det holder med en pose til dette ølet, men du bør da kanskje for sikkerhets skyld rehydrere den, sjøl om det står på posen at du kan strø den rett i dunken. Følg instruksjonene her: https://fermentis.com/wp-content/uploads/2017/10/SafAle-US-05.pdf Bruk kokt, avkjølt vann.

Det har en tendens til å skje uforutsigbare ting underveis. da er det bare å hive seg på forumet og spørre.

Dette høres veldig bra ut, nå gleder jeg meg til å brygge :) Satser på rehydrering av gjæra, ville vært kjedelig visst gjæringa ikke går som planlagt. Har lært veldig mye her på forumet allerede, og kommer definitivt hit flere ganger når jeg trenger hjelp :)
 
Dette høres veldig bra ut, nå gleder jeg meg til å brygge :) Satser på rehydrering av gjæra, ville vært kjedelig visst gjæringa ikke går som planlagt. Har lært veldig mye her på forumet allerede, og kommer definitivt hit flere ganger når jeg trenger hjelp :)

Anbefaler å bare holde seg her altså. Jo mer du leser på tråder jo mer lærer du. Så
I stedet for å komme hit når du trenger hjelp kan du bare holde deg her og lære kontinuerlig. Har fått bruk for masse jeg har lest her selv om det kanskje ikke var nyttig i øyeblikket jeg leste det :)
 
Anbefaler å bare holde seg her altså. Jo mer du leser på tråder jo mer lærer du. Så
I stedet for å komme hit når du trenger hjelp kan du bare holde deg her og lære kontinuerlig. Har fått bruk for masse jeg har lest her selv om det kanskje ikke var nyttig i øyeblikket jeg leste det :)

Godt poeng. Her er det mange som er ute etter nyttig kunnskap, og det er stadig noe å hente. F.eks.: Seinest i dag la @Birhanen ut ei lenke til en artikkel om tanniner i øl som var veldig bra:).
 
Tenkte på noe slikt:
New Recipe
21-A American IPA
Date: 08.04.18

Size: 81,61 L
Efficiency: 80%
Attenuation: 80,0%
Calories: 184,75 kcal per 330,0 mL

Original Gravity: 1,060 (1,056 - 1,070)
Terminal Gravity: 1,012 (1,008 - 1,014)
Color: 9,48 SRM (6,0 - 14,0)
Alcohol: 6,31% (5,5% - 7,5%)
Bitterness: 69,8 (40,0 - 70,0)

Ingredients:
20250 g (95,5%) Pale Ale Malt - added during mash
675 g (3,2%) Caramalt 33 - added during mash
270 g (1,3%) Amber Malt - added during mash
100 g (25,0%) Nugget (15,3%) - added during boil, boiled 60 m
100 g (25,0%) Cascade (6,8%) - added during boil, boiled 10 m
100 g (25,0%) Centennial (11,0%) - added during boil, boiled 10 m
100 g (25,0%) Amarillo® (9,0%) - added during boil, boiled 1 m
2,0 ea Fermentis US-05 Safale US-05

Schedule:
Ambient Air: 21,11 °C
Source Water: 15,56 °C
Elevation: 0,0 m


Results generated by BeerTools Pro 2.0.19

Bekymrer meg noe at noe av Nugget humlen er fra 2014
Bygger starter på gjæren.
 
Tenkte på noe slikt:
New Recipe
21-A American IPA
Date: 08.04.18

Size: 81,61 L
Efficiency: 80%
Attenuation: 80,0%
Calories: 184,75 kcal per 330,0 mL

Original Gravity: 1,060 (1,056 - 1,070)
Terminal Gravity: 1,012 (1,008 - 1,014)
Color: 9,48 SRM (6,0 - 14,0)
Alcohol: 6,31% (5,5% - 7,5%)
Bitterness: 69,8 (40,0 - 70,0)

Ingredients:
20250 g (95,5%) Pale Ale Malt - added during mash
675 g (3,2%) Caramalt 33 - added during mash
270 g (1,3%) Amber Malt - added during mash
100 g (25,0%) Nugget (15,3%) - added during boil, boiled 60 m
100 g (25,0%) Cascade (6,8%) - added during boil, boiled 10 m
100 g (25,0%) Centennial (11,0%) - added during boil, boiled 10 m
100 g (25,0%) Amarillo® (9,0%) - added during boil, boiled 1 m
2,0 ea Fermentis US-05 Safale US-05

Schedule:
Ambient Air: 21,11 °C
Source Water: 15,56 °C
Elevation: 0,0 m


Results generated by BeerTools Pro 2.0.19

Bekymrer meg noe at noe av Nugget humlen er fra 2014
Bygger starter på gjæren.

Am IPA må ha tørrhumle..
 
Du mener ikke at 5 er det optimale lenger?

"Trenger" :)

Men jeg har begynt med tre dager og det funker her iallefall, kanskje jeg skal lage en splitt splitt og ta en oppfrisknings-forsk igjen. Det ble 3 dager på slump en gang, så kanskje jeg har glemt at fem dager kanskje er bedre fortsatt. To dager er iallefall bortkastet for min del.
 
Har ramlet over eikerøkt hvetemalt og tenkte å lage følgende:

Batch på 25 liter

2,5 kg pale ale
2 kg hvetemalt
1 kg røkt hvetemalt

Meske på 66 grader i 60 min, utmesk på 78 grader i 10 minutt.

Galena 10g 60 min
Korianderfrø 50g i 5 min
Bitter appelsinskall 50g i 5 min

2 pk WB-06

Hva tror dere om den?
 
Skal lage et restebrygg IPA

Har kun humle:
200g centennial
100g cascade
100g citra

Helst en 30liter batch som skal på et G-fat.
Ønsket ABV 7%

Mitt spørsmål er hvilke malt typer kan jeg kjøre?
 
Nei, men maltekstrakten inneholder ukjent mengde og type humle, dette var bare for å piffe den opp litt

Selvfølgelig. Sorry - tenkte ikke:(. Posta midt innimellom andre aktiviteter.

Meksikansk lager, altså? Ok, hvorfor ikke tørrhumle. Det er vel kanskje ikke vanlig, men så finner du ut hvordan det funker å tørrhumle en lager. Og vondt blir det vel neppe. Kazbek er vel ei fin humle, men jeg har ingen erfaringer med den.
 
Tilbake
Topp