Finn Berger
Moderator
Bare pilsnermalt blir bra. Men du trenger en del mer bitterhet enn du får med 10 gram Magnum på 60. Bruk denne til å kalkulere bitterheten: https://www.brewersfriend.com/ibu-calculator/ (Boil size = det volumet du setter til kok. Batch size = volum i kjelen etter nedkjøling, før tapping.)
Hvor bitter du vil ha den, må du jo finne ut sjøl. Klassisk nordtysk pils kan ligge så høyt som opp mot 50, mens en norsk industripils gjerne ligger på rundt 25. Hvis du liker pilsen din veldig "snill" når det gjelder bitterhet, brygger du vel egentlig en "helles"? (Sjekk definisjoner her: https://norbrygg.no/definisjon-av-oltyper/ )
Jeg ville lagt inn 15 gr Hersbrucker på 15 min, også. Edelhumle skal kokes en stund for å få det krydrete preget som aromaoljen humulene kan gi.
Hvor bitter du vil ha den, må du jo finne ut sjøl. Klassisk nordtysk pils kan ligge så høyt som opp mot 50, mens en norsk industripils gjerne ligger på rundt 25. Hvis du liker pilsen din veldig "snill" når det gjelder bitterhet, brygger du vel egentlig en "helles"? (Sjekk definisjoner her: https://norbrygg.no/definisjon-av-oltyper/ )
Jeg ville lagt inn 15 gr Hersbrucker på 15 min, også. Edelhumle skal kokes en stund for å få det krydrete preget som aromaoljen humulene kan gi.
Sist redigert: